Ängelholms varumärke Ängelholms varumärke Webbkamera på stortorget

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Bygga, bo och miljö

I Ängelholms kommun är avstånden små och vi har nära till hav, skog, landskapsidyll och stadskärna. Alla behöver en trygg, god och välfungerande livsmiljö, och vi värnar om vår hälsa och natur. Här hittar du genomtänkt och matnyttig information samt rådgivning kring frågor som rör byggande, bostad och miljö.

Ett bättre sätt att leva!

Barnen behöver en säker väg till skolan. Vi förväntar oss skogar och parker för vår rekreation. Vi har gjort oss beroende av en regelbunden renhållning och av vatten som är friskt och tillgängligt. Trafikanordningar och regler hjälper oss i trafiken.

Är du företagare eller fastighetsägare?

Behöver du veta mer om tillstånd och regler inom ditt verksamhetsområde eller det som rör din fastighet, så hittar du det under rubriken Tillstånd, regler och tillsyn. Där finns det mesta du behöver veta om du t.ex. ska bygga nytt eller bygga till, bedriva livsmedels- eller lantbruksverksamhet, söka tillstånd för avfallshantering m.m. 

Klimatsmart vecka i Ängelholm

Häng på oss - här händer många roliga och miljöbra saker!

 

 

Sidan uppdaterad den 12 mars 2014.

Relaterad information

OmBoende.se

Här kan man hitta information om boendefrågor, en oberoende webbplats som är ett samarbete mellan Boverket och Konsumentverket för att ge konsumenter tillförlitlig information.

 

 

Allmän information

Allmän information

Visste du att du kan låna en energimätare på Ängelholms bibliotek för att kontrollera hur mycket ström dina apparater förbrukar?