Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Bostäder och tomter

Här hittar du information om hyresrätter, vårt kommunala bostadsbolag och tomter i kommunen. Du kan också hitta information om hur du ställer dig i vår tomtkö och reglerna för den.

Lediga tomter i Ängelholms kommun

 Klicka och zooma på kartan för att se lediga tomter.

 

 

Så här fungerar vår tomtkö

För att få tillgång till lediga tomter måste du stå i kommunens tomtkö. Du betalar 150: kronor per år. Information och inbetalningskort skickas i början av året. När ett nytt område med tomter är på gång får du som står i tomtkön en intresseförfrågan. Den som stått längst i tomtkön välja tomt först.

Anmälan till tomtkön (pdf-dokument)

Anmäl adressändring till Kundtjänst på 0431-870 00 eller This is an email address.

Kommunalt bostadsbolag

I Ängelholm finns ett kommunalt bostadsbolag, Ängelholmshem AB som har bostäder i Ängelholm, Munka Ljungby, Hjärnarp, Strövelstorp och Össjö.  

Här hittar du information om AB Ängelholmshem

Hur vi arbetar för att skapa en långsiktig och hållbar bostadsförsörjning

Vi har en bostadsförsörjningsplan. Syftet med bostadsförsörjningsplanen är att tydliggöra för vår bostadspolitik ochatt redogöra för hur prioriteringar och åtgärder ska bidra till en förbättrad bostadsförsörjning i kommunen. Planen innehåller en nulägesbeskrivning av befolkningsutvecklingen, den lokala bostadsmarknaden och kommunens riktlinjer för bostadsförsörjningen. Planen gäller under perioden 2016-2019.

Vår plan för långsiktig och hållbar bostadsförsörjning

 

Frågor & svar

Var kan jag hitta lediga hyresrätter i Ängelholms kommun?

Varje hyresvärd ansvarar själv för uthyrning av sina hyresrätter. Ängelholms kommun har själv inga hyresrätter till uthyrning. Däremot har vårt kommunala bostadsbolag det. 

Länk till Ängelholmshems hemsida(länk till annan webbplats)

Vad innebär tomträtt?

Tomträtt innebär att staten eller kommunen upplåter nyttjanderätt för fastighet mot en årlig avgift (tomträttsavgäld).

Tomträtter för bostadsändamål upplåts till 60 år och därefter förlängs de med 40 år i taget. Uppsägning av en tomträtt kan endast ske av staten eller kommun (befintliga byggnader löses då av uppsägaren på samma sätt som vid expropriation). Tomträttsinnehavaren (nyttjaren) kan ej säga upp tomträtten.

Vid en försäljning har tomträttsinnehavaren samma rättigheter och skyldigheter som vid vilken fastighetsförsäljning som helst. Glöm ej att anmäla ny ägare till kommunen.

Ändring av avgiften (avgälden) sker genom att ett nytt avtal sänds ut till  tomträttshavaren senast 1-1½ år innan innan periodens (10-, 20- 60-års) utgång. Kommer man ej överens ska det anmälas till fastighetsdomstolen som då beslutar

vad som ska gälla. Avgiften bestäms i 10- alternativt 20-årsperioder. Avgiften betalas efter faktura med förfallodag 1/4 (avser 1/1-30/6) och 1/10 (avser 1/7-31/12) årligen. Avgiften är avdragsgill vid deklarationen.

Ny tomträttsavgäld beräknas på fasighetens marktaxeringsvärde x 80% x 1,33 x 2,5 %. Önskar man friköpa tomten är priset 80 % av marktaxeringsvärdet.

 

 


Sidan granskad den 2 december 2015.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att du som tillhör äldreomsorgen i Ängelholms kommun kan få avgiftsfri hjälp för att undanröja risker för skador i hemmet?