Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Skicka in ett medborgarförslag

Du som är folkbokförd i Ängelholms kommun får ställa medborgarförslag till kommunfullmäktige. Det krävs ingen rösträtt, så även personer med utländskt medborgarskap, barn och ungdomar har rätt att ställa förslag. Däremot kan inte föreningar lämna medborgarförslag.

Vad får förslaget handla om?

Medborgarförslaget får handla om allt som rör kommunens verksamhetsområden. Förslaget får dock inte handla om enskilda personer eller myndighetsutövning, som till exempel beviljande av bygglov eller försörjningsstöd. Förslaget får inte heller strida mot lag eller annan författning, inte heller kan förslag med odemokratisk eller rasistisk innebörd accepteras.

Tänk på att

  • Ett förslag ska bara innehålla ett ämne. Har du flera olika förslag är du välkommen att lämna in dem på varsin blankett.
  • När ett medborgarförslag har inkommit till kommunen blir det en allmän offentlig handling.
  • Om flera personer står bakom ett förslag måste en av dem utses som företrädare för förslaget och vara dess kontaktperson.
  • Medborgarförslag ska vara skriftliga och undertecknade av förslagsställaren, tillsammans med namnförtydligande och adressuppgifter. Beskriv ditt förslag och försök att kort motivera det.

Hur lämnar jag ett förslag?

Ditt medborgarförslag kan du lämna via Kundtjänst, personligen eller via post.  Du har också möjligheten att lämna förslaget direkt till fullmäktiges presidium i samband med kommunfullmäktiges sammanträden. Lämna då förslaget innan mötet börjar, under pausen eller efter att sammanträdet avslutats. Observera att fullmäktige inte kan anmäla ärendet om det överlämnas på detta sätt, utan att anmälan kan göras först vid nästkommande sammanträde.

Vad händer sen?

När det är fastslaget att ärendet är en kommunal angelägenhet och i enlighet med riktlinjerna för vad ett medborgarförslag är, kommer kommunfullmäktige att utreda förslaget och fatta beslut. När beslutet är fattat får du som förslagsställare reda på det.

Sidan uppdaterad den 22 mars 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att det går att välja klimatsmart energi? Fråga din energi- och klimatrådgivare!