Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

E-faktura från kommunen

OBS! Arkiverad nyhet

Infomationen kan vara inaktuell. För senaste nyheterna se vår aktuella Nyhetslista.

23 december 2010

Visst är det smidigare att få sina fakturor från kommunen som e-faktura? Läs om hur du går tillväga här.

Du kan få dina fakturor från Ängelholms kommun elektroniskt, som e-faktura till din internetbank. Uppgifterna på e-fakturan registreras automatiskt i internetbanken så det enda du behöver göra för att betala är att kontrollera och godkänna e-fakturan.

Med e-faktura blir betalningen enklare och säkrare. Du behöver inte registrera några uppgifter och riskerar då inte att välja fel mottagare eller mata in fel OCR-nummer. Du slipper fakturor i brevlådan och sparar miljön genom mindre pappershantering. Att betala med e-faktura är dessutom gratis.

Det är enkelt att ansluta sig till kommunens e-fakturatjänst. I din internetbank finns en lista över vilka företag och kommuner som kan erbjuda e-faktura. Välj Ängelholms kommun och du får upp ett anmälningsformulär som du fyller i på skärmen. När du bekräftat din anmälan, skickas formuläret direkt till kommunen.

Du kan välja att få e-faktura på all fakturering från Ängelholms kommun oavsett om det gäller omsorgstjänster eller va- och avloppstjänster.

Anmälan
Du fyller i anmälningsformuläret i din internetbank. Fält 1 ”Personnummer” ska inte fyllas i utan uppgiften hämtas från internetbanken. Tyvärr visas inte personnumret i formuläret i alla internetbanker. Fält 3 ”Kundnummer” måste fyllas i. Ditt kundnummer finns på va- och renhållningsfakturorna men skrivs inte ut på övriga fakturor. Ditt kundnummer är i regel samma som ditt personnummer med 10 siffror enligt följande, ÅÅMMDDXXXX. Framgår inte kundnumret av dina pappersfakturor kan du skriva i ditt personnummer istället. Fält 5 och 6 i anmälningsformuläret ska bara fyllas i om du ska betala räkningar åt någon annan än dig själv.

Kolla fakturan i datorn
När din anmälan är registrerad hos oss skickar vi fakturor från Ängelholms kommun som e-faktura till din internetbank. Där har du möjlighet att se fakturan direkt på skärmen. Fakturabilden ser ut och innehåller precis samma uppgifter som en pappersfaktura.

När du kontrollerat e-fakturan i internetbanken behöver du bara godkänna den. Alla uppgifter, såsom OCR-nummer, belopp och förfallodag finns redan registrerade i internetbanken.

Skulle du av någon anledning missa att betala en e-faktura kommer en påminnelse i pappersform hem i brevlådan.

E-faktura i kombination med autogiro
Det går bra att kombinera autogiro med e-faktura. Autogiroanmälan sker i så fall separat på blankett till Ängelholms kommun. Fakturabeloppet dras då med automatik från ditt bankkonto på fakturans förfallodag och e-fakturan skickas som specifikation, för kännedom, till din internetbank.

Sidan uppdaterad den 23 december 2010.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholms kommun finns på Facebook, Twitter, Youtube och Instagram?