Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Information angående obligatorisk förskoleklass

23 januari 2018

Riksdagen har beslutat att skolplikten ska gälla redan från sex års ålder vilket gör att förskoleklassen, året mellan förskola och årskurs 1, blir en obligatorisk skolform. Ändringen börjar gälla den 1 januari 2018, men den första årskullen det gäller för är de som börjar höstterminen 2018.

Förskoleklassen är en övergång mellan förskola och grundskola där pedagogerna arbetar mycket med barnets lärande på ett lekfullt sätt.

I Ängelholms kommun behöver man inte göra något speciellt skolval utan barnet blir automatiskt placerad vid den grundskola i det rektorsområde som barnet tillhör utifrån vilken folkbokföringsadress barnet har.  

Om man önskar att barnet ska gå i en annan skola än den man geografiskt tillhör så är det möjligt att ansöka om förskoleklass vid någon annan grundskola. Så långt det är möjligt kommer alla barn att placeras på den skola där barnets vårdnadshavare vill att barnet ska gå. Om man väljer en annan grundskola än den man tillhör upphör rätten till eventuell skolskjuts.

Önskar man en annan grundskola än ovanstående tar man kontakt med den aktuella skolan och anmäler sitt intresse senast 2018-02-09.

Fristående skolor hanterar sina egna platser och ansökan görs direkt till den önskade skolan. Verksamheten i förskoleklassen är kostnadsfri, har samma läsårstider som skolan och följer också skolans läroplan. Så snart samtliga förskoleklassplaceringar är klara kommer information om klasstillhörighet att skickas ut från respektive skola. Om man önskar fritidsplats ansöker man om detta via kommunens e-tjänster.

Sidan uppdaterad den 23 januari 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att en del av Kronoskogen numera är naturreservat?