Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Anna-Karin arbetar som arbetsterapeut

Anna-Karin
 

 

 

Det allra bästa med mitt jobb är mötet med olika människor, att dagligen få träffa människor med olika bakgrund och livshistorier

 

 

 

 

Det allra bästa med mitt jobb är mötet med olika människor, att dagligen få träffa människor med olika bakgrund och livshistorier. I mitt arbete träffar jag dagligen människor med olika problem och diagnoser som alla har olika förutsättningar att klara sin vardag. I mitt arbete i vårdplaneringsteamet möter jag framförallt äldre personer genom vårdplaneringar på sjukhuset där fokus läggs på det individuella behovet av hjälp i hemmet samt behovet av hjälpmedel och träning. Tillsammans i teamet (arbetsterapeut, biståndshandläggare och sjuksköterska) ser vi till den enskilde individen, dennes behov och önskemål. Även anhöriga är en viktig del i mötet.

 

Anna-Karin

Foto: Marianne Palanova

 

Som arbetsterapeut tänker jag mycket på vikten av aktivitet. Att hålla sig frisk genom aktivitet och träning tycker jag är väldigt viktigt för att bibehålla en bra livskvalité. Att arbeta utifrån ett rehabiliterande och habiliterande förhållningssätt är en självklarhet inom mitt yrke.  Att tillsammans med fysioterapeuter, sjuksköterskor och omvårdnadspersonal jobba med fokus på patienten, att hitta snabba och bra lösningar för att patienten ska kunna fungera i sitt hem och ha en meningsfull och fungerande vardag.

Foto: Marianne Palanova

 

För egen del har mitt mål alltid varit att arbeta med människor och att kunna dela med mig av min kunskap och mina erfarenheter. Mitt mål är även att arbeta praktiskt med varierande arbetsuppgifter som utmanar mig och för mig framåt i min yrkesroll!

Sidan uppdaterad den 30 januari 2017.

Emil, Undersköterska

Jag älskar mitt jobb, av den enkla anledningen att jag varje dag får lov att hjälpa människor som är i behov utav hjälp

 

Åsa, Biståndshandläggare

Jag ser varje dag fram emot att gå till mitt jobb för mötet med människorna, utmaningen och med spänningen i att ingen dag är den andra lik!

 

Susanne, Enhetschef

Jag har verkligen världens bästa jobb – varje dag får jag jobba med och för människor och har möjlighet att påverka och utveckla den verksamhet vi bedriver

 

Jennie, Samordnare

Det är ett givande och utmanade arbete som ger mig variation under veckans alla dagar

 

Lotta, Sjuksköterska

Mitt arbete är varierande, spännande, utmanande och att inte veta hur dagen skall bli – detta gör att jag älskar mitt pooljobb

 

Vad innebär det att arbeta som arbetsterapeut?

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att Ängelholms kommun erbjuder utbildning i ”ansvarsfull försäljning” till tobak och folköls-försäljare?