Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Åsa arbetar som biståndshandläggare

Kommentera sidan

Skicka en kommentar om sidan till innehållsansvarig. Fält markerade med * måste fyllas i.

Ange kontrollordet i textfältet nedan. *

Åsa
 

 

 

Jag ser varje dag fram emot att gå till mitt jobb för mötet med människorna, utmaningen och med spänningen i att ingen dag är den andra lik!

 

 

 

Det bästa med mitt jobb är människorna jag möter varje dag. Jag har förmånen att jobba med att möta äldre och göra vad jag kan för att skapa en fungerande och meningsfull vardag för dem. Jag möter de äldre genom hembesök och vårdplaneringar där deras behov av hjälp lägger grunden för vad som beviljas i form av hemtjänstinsatser eller vårdboende etc. Behovet av hjälp utreds individuellt och som biståndshandläggare ser jag till varje enskild individ och situation samtidigt som en stor del i uppdraget handlar om att behandla alla individer lika inför lagen.

 

Grunden till de beslut vi fattar framgår av Socialtjänstlagen (SoL) och vad som benämns som ”skälig levnadsnivå” och utmaningen i arbetet för mig som biståndshandläggare är att hitta en balans med utgångspunkt i lagen och kommunens riktlinjer för skälig levnadsnivå, samtidigt som jag ser till den enskilde individen och dennes behov och önskemål. Det är utmaningen som gör jobbet så kul!

 

Åsa sitter vid datorn

Foto: Marianne Palanova

 

I mitt arbete som biståndshandläggare älskar jag mötet med varje enskild individ och inget möte är det andra likt vilket gör jobbet spännande. På biståndsenheten i Ängelholm har vi en arbetsgrupp med ett öppet klimat, där vi kollegor emellan frågar varandra om allt som rör det dagliga arbetet. Vi samarbetar helt enkelt för att underlätta och hjälpa varandra i de olika utmaningar vi stöter på.

 

I det dagliga arbetet träffar och samtalar vi biståndshandläggare också med andra professioner såsom sjuksköterskor, arbetsterapeuter, enhetschefer och vårdpersonal m.fl. I dessa situationer arbetar vi alla för de äldre och bidrar med de olika kunskapsområden vi besitter. Jag upplever ett positivt och givande samarbete med övriga professioner där vi arbetar mot samma mål, inte minst är det otroligt lärorikt att få se den helhet som är av betydelse för de äldre där jag som biståndshandläggare bidrar med min del i denna helhet.

Åsa med kollega

Foto: Marianne Palanova

 

Mitt arbete som biståndshandläggare består alltså av att dagligen möta och handlägga ärenden för äldre och vilket också pågår i ständigt samarbete med kollegor och andra professioner. Jag ser varje dag fram emot att gå till mitt jobb för mötet med människorna, utmaningen och med spänningen i att ingen dag är den andra lik!

Sidan uppdaterad den 30 januari 2017.

Emil, Undersköterska

Jag älskar mitt jobb, av den enkla anledningen att jag varje dag får lov att hjälpa människor som är i behov utav hjälp

Anna-Karin, Arbetsterapeut

Det allra bästa med mitt jobb är mötet med olika människor, att dagligen få träffa människor med olika bakgrund och livshistorier

 

Susanne, Enhetschef

Jag har verkligen världens bästa jobb – varje dag får jag jobba med och för människor och har möjlighet att påverka och utveckla den verksamhet vi bedriver

 

Jennie, Samordnare

Det är ett givande och utmanade arbete som ger mig variation under veckans alla dagar

 

Lotta, Sjuksköterska

Mitt arbete är varierande, spännande, utmanande och att inte veta hur dagen skall bli – detta gör att jag älskar mitt pooljobb

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att du som tillhör äldreomsorgen i Ängelholms kommun kan få avgiftsfri hjälp för att undanröja risker för skador i hemmet?