Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Unik möjlighet till specialistutbildning för sjuksköterskor i Ängelholm

I ett led av att tänka framåt och vara i framkant är Ängelholms kommun först ut i Skåne med Akademisk specialisttjänstgöring (AST). Det är en modell framtagen av Vårdförbundet som i korthet innebär att sjuksköterskor kan vidareutbilda sig på halvtid, arbeta halvtid och samtidigt få full lön från arbetsgivaren.

 

En färdigutbildad sjuksköterska kan idag vidareutbilda sig till specialistsjuksköterska inom 18 olika områden. Bland annat inom vård av äldre, diabetesvård och distriktsköterska. Men för många kan det vara ett stort och svårt val att ta en paus i arbetslivet för att börja studera igen.

– Tanken är att vi ska underlätta för dem som vill ta steget och specialistutbilda sig. Samtidigt som vi får en bredare kompetens för att möta de utmaningar som finns inom vården, säger Filippa Kurdve, verksamhetschef för Uppdrag och stöd i Ängelholms kommun.   

Genom AST-modellen får sjuksköterskor full lön och omfattas av kollektivavtalet på arbetsplatsen samtidigt som de får möjligheten att studera på 50 procent. Den har redan införts av flera vårdarbetsgivare i landet men Ängelholms kommun blir alltså först ut i Skåne.

– Vi är stolta över att vara först och det rimmar väl med vår ambition om att vara modiga och hitta lösningar som ligger i framkant. Samtidigt tror vi att det kan bidra till att stärka vårt varumärke och att vi blir mer attraktiva som arbetsgivare. Det är ett nationellt intresse att fler specialistutbildar sig och därmed hjälper till att höja kompetensnivån bland sjuksköterskorna inom den kommunala hemsjukvården. Vi ser detta som ett sätt för oss att bidra, säger Filippa Kurdve.

* Titeln specialistsjuksköterska är skyddad och får endast användas av den som har svensk legitimation som sjuksköterska och som fått ett beslut om rätt att kalla sig specialistsjuksköterska. 

Sidan uppdaterad den 13 februari 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att supersportbilen Koenigsegg tillverkas i Ängelholm?