Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Korttidsboende

Korttidsboende är till för dig som behöver återhämtning efter sjukhusvistelse eller avlastning/växelvård. För personer som dagligen vårdas av närstående finns avgiftsfri och kontinuerlig avlastning.

Kommunen erbjuder korttidsplatser på Solhaga korttid och på korttidsenheten på Ängelholm sjukhus. Utöver det finns även ett fåtal korttidsplatser på andra boenden i kommunen. För personer med demensdiagnos finns särskilda korttids- och växelvårdsplatser på Kvarnlidens korttidsenhet.

Har du frågor gällande korttidsboende är du välkommen att kontakta Ängelholms kommuns kundtjänst, tel. 0431-870 00.

Solhaga korttid

Solhagas korttidsenhet har 14 lägenheter som alla är basanpassade. Varje lägenhet består av ett rum, en liten köksdel och toalett med dusch.

Vårdpersonalen, som består av undersköterskor och vårdbiträden, finns på plats dygnet runt. All personal har både ett gemensamt och individuellt ansvar där man arbetar efter genomförandeplanen samt ett utbyggt kontaktmannaskap, som innebär att varje personal har ett huvudansvar för en till två kunder samt ett vice kontaktmannaskap.

Solhaga korttid är belägen i utkanten av Munka Ljungby utmed vägen mot Klippan. Det går tre busslinjer 9, 507 och 510 till Munka Ljungby. Buss 507 och 510 stannar i centrala Munka Ljungby, buss 510 stannar dessutom vid kyrkan. Därifrån är det en promenad på mellan 5-10 minuter till Solhaga. Buss 9 stannar ute vid väg 13.

Här kan du läsa mer om Solhaga vårdboende.

Kommunal korttidsenhet på Ängelholms sjukhus

Korttidsenheten på sjukhuset drivs i kommunal regi och ingår i Projekt Hälsostaden.

Målsättningen är att erbjuda en god och meningsfull omsorg samt att arbeta med ett rehabiliterande synsätt, så att du ska kunna fortsätta att leva efter dina egna förutsättningar och kunna återvända till din bostad inom 14 dagar.

Du ska med stöd och hjälp av rehabiliterings- och omvårdnadspersonal få möjlighet att tillvarata och använda dig av det du själv kan i det dagliga livet.

Vi som arbetar på korttidsenheten är ett team bestående av enhetschef, undersköterskor, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast.

På korttidsenheten finns 17 platser. Det finns både enkelrum, dubbelrum samt tre- och fyrbäddsrum. Vilken av ovanstående rumstyper man vistas i beror på behov, medicinsk bedömning och förflyttningsförmåga eller annat skäl och beslutas av teamet. På enheten finns ett dagrum i vilket man kan titta på TV, äta sina måltider, ta emot besök samt umgås. Maten som serveras på korttidsenheten tillagas i köket på Willans vårdboende och levereras till enheten inför varje huvudmål.

Kvarnlidens korttidsenhet

Kvarnlidens korttidsenhet har 12 lägenheter med ett rum och egen toalett. Det finns en gemensam uteplats som alla boende har tillgång till samt en innergård med plantering. Intill boendet finns också ett inhägnat promenadstråk i vacker miljö.

Korttidsenheten på Kvarnliden har inriktning mot kognitiv svikt men vi har även kompetens att ta hand om andra målgrupper, till exempel personer som drabbats av stroke.

Vi jobbar teambaserat vilket innebär att professioner som undersköterska, sjuksköterska, enhetschef, arbetsterapeut, fysioterapeut och samordnare samverkar för att bidra till en god omvårdnad och planering kring varje enskild vårdtagare.

Kvarnlidens korttid är beläget nere i slänten nedanför vårdcentralen i Munka Ljungby. Buss 9, 507 och 510 går till Munka Ljungby och närmasta hållplats ligger cirka 700 meter från boendet.

Läs mer om Kvarnlidens demensboende

 

Här finns en karta med korttidsboenden.

Sidan granskad den 23 november 2015.

Kontakt

Kundtjänst
Tel. 0431-870 00

Solhaga korttid

Besöksadress
Öster värn 2
Munka Ljungby 

Utanför kontorstid
Tel. 0431-46 92 95

Korttidsenheten

Besöksadress 
Sjukhuset Ängelholm
Södra vägen 2
Ängelholm

Utanför kontorstid
Tel. 0431-810 34

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att din kommunala energi- och klimatrådgivare kan ge dig information om aktuella stöd att söka?