Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Är du orolig för ditt barn?

Barn- och ungdomsgruppen arbetar med barn och ungdomar i åldern 0-20 år

Vi har en mottagningsfunktion dit allmänhet, skolpersonal och andra kan vända sig direkt till två mottagningssekreterare gällande ärenden som rör barn och ungdomar samt rådgivning  tel. 0431-46 95 12 under följande  telefontider:

Måndag - Fredag: 09.00 - 12.00

Vid brådskande ärenden utanför telefontiden vänligen kontakta Kundtjänst på telefonnummer 0431-87 000.

När du själv är orolig för ditt barn

Svårigheter och problem drabbar oss alla någon gång. Särskilt tungt är det när våra barn drabbas. Det kan handla om att ditt barn under en viss tid visat ett annorlunda beteende som t.ex. aggressivitet, depressivitet, skolk, snatteri, eller att du misstänker missbruk av alkohol eller droger.

Det kan också handla om relationsproblem. Som förälder kan man ha problem som påverkar hur barnet mår. Det kan då vara till hjälp att vända sig till Lärande och Familj Utredningsenheten/IFO för råd och stöd. Du kan ansöka om hjälp och då gör Lärande och Familj Utredningsenheten/IFO en utredning och en bedömning om vilken hjälp som är bäst.

När andra är oroliga för ditt barn

Det händer också att Lärande och Familj Utredningsenheten/IFO får in uppgifter från någon utomstående såsom t.ex. grannar, släktingar, skola, polis eller barnomsorg. Anledningen kan vara att de känner en oro för ditt barn.

Alla yrkesutövare inom en enskild verksamhet som berör barn- och ungdomar har en skyldighet att göra en anmälan om de misstänker att ett barn far illa. I sådana fall kontaktar vi dig som förälder.

Ett bra sätt för att du som förälder ska ha en chans att förstå andras oro för ditt barn är att du tillsammans med en socialsekreterare träffar den som anmält sin oro till Lärande och Familj Utredningsenheten/IFO.

När du själv är i behov av hjälp

Som vuxen drabbas man också av problem. Det kan handla om att man behöver råd och stöd för att hantera svåra situationer, att man känner sig isolerad och behöver komma ut eller att man har behov av hjälp för att strukturera vardagen.

Du kan då vända dig till Lärende och Familj Utredningsenheten/IFO som även då gör en utredning och bedömning om vilken hjälp som är bäst.

Som ungdom kan man också söka sig Lärande och Familj Utredningsenheten/IFO. Det kan handla t.ex. om att man mår dåligt, inte kommer överens med föräldrarna eller har missbruksproblem. Det kan också handla om att föräldrarna har bekymmer som påverkar en själv.

Sidan granskad den 28 april 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Digitalt kundforum

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholms kommun finns på Facebook, Twitter, Youtube och Instagram?