Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Vill du bli volontär?

En volontär är någon som gör en frivillig oavlönad insats. Genom att jobba som volontär gör du en insats för en bättre värld samtidigt som du får uppleva en annan kultur på riktigt nära håll. Är du en av dem som vill vara en del av dessa möten och genom det bidra till att fler människor får stöd att förändra sin livssituation? Som volontär kan du bland annat vara läxhjälpare, delta i språkcaféer eller i verksamhet för ensamkommande ungdomar, arrangera studiecirklar, insamlingar eller arrangera events.

Du kan även bli volontär inom äldreomsorgen för att bidra till att skapa bättre förutsättningar för ett värdigt liv och välbefinnande för de äldre.

Integration och flyktingsituationen 

Ängelholms Stadsbibliotek

Språkcafé på Ängelholms stadsbibliotek under vårterminen 2016

Måndagar och onsdagar kl 15-17 samtalar vi på svenska över en enkel fika. Språkcafét har sommaruppehåll fram till slutet av augusti, för information, ring Mia Brinck 0431-46 89 00 eller epost This is an email address.

Rummet disponeras hela veckan om volontärer vill skapa fler språkcafétillfällen.

Bibliotekets öppettider

Internationellt café på Kronohäktet Tingstorget

Möt vänner från världen och fika dig till ett bättre Ängelholm! Alla är välkomna, ingen föranmälan krävs.

Internationellt Café är Ängelholms kommun & ABF gemensamma verksamhet. En del verksamhet är på tisdagar på Kronohäktet tillsammans med föreningen Ifall och våra volontärer. Föreningen Agera i Ängelholm kommer att medverka i samarbetet. Arbetet är under uppbyggnad och till att börja med kommer de att arbeta med verksamhet för ungdomar så som läxläsning. Vill du också bil en av våra volontärer är du hjärtligt välkommen.

Mer information och kontaktuppgifter

Kompis Sverige

Kompis Sverige är en kompisförmedling för vuxna som matchar ihop nya och etablerade svenskar. Matchningarna baseras på gemensamma intressen, familjesituation, yrke, utbildning och/eller personliga önskemål. Varje månad anordnas aktiviteter som du och din kompis kan delta i om ni vill.

Du kan läsa mer på deras webbplats och anmäla dig för att bli kompis i Ängelholm

Invitationsdepartementet

Vi finns för att sammanföra människor som vill bli bättre på svenska med människor som pratar flytande svenska över en hemlagad middag. Middagen är alltid gratis, hemma hos någon och sker förutsättningslöst. Ingen gör någon en tjänst utan båda får en upplevelse.

Vill du veta mer besök deras webbplats eller anmäl ditt intresse för middag här i Ängelholm 

Svenska med baby

Svenska med baby skapar mötesplatser för barn och föräldrar från olika bostadsområden – och med ursprung i hela världen. Öppna föräldrargrupper för föräldrar och barn (ca 0-2 år). Samtal och aktiviteter anpassas efter gruppens storlek, språknivå och intressen. Sång och lek för de små är vanliga inslag och joller, matning och blöjbyten är alla vana vid! Några gånger per termin bjuds deltagarna från grupperna på några orter in till gemensamma aktiviteter. De består t.ex. av utflykter, studiebesök och områdesvandringar. Det är gratis att vara med och ingen föranmälan krävs.

Adress: Familjens hus, Bruksgatan 25 i Ängelholm, tisdagar klockan 13.00-14.30. Terminsstart 14 februari. Terminsavslutning 23 maj.

Läs mer om Svenska med baby

AGERA Ängelholm

AGERA – Ängelholm är en ideell förening som anordnar klädinsamlingar och integrationsträffar av olika slag med nyanlända samt gör det lätt för dig att hjälpa, både genom att du som volontär kan bidra med din tid och kunskap men också genom att lyssna på dina konkreta och genomförbara idéer om hur vi tillsammans kan göra skillnad i samhället. Alla initiativ att hjälpa någon till ett bättre liv gynnar oss alla.

Vill du bidra med kläder, saker eller andra resurser, se föreningens webbplats eller deras facebooksida

IFALL – Integration För Alla

IFALL är en ideell organisation som arbetar för att främja integration mellan kulturer och att motverka våld mellan kulturer. Detta gör de genom att skapa mångkulturella mötesplatser som möjliggör utbyte av erfarenheter, värderingar och kultur. IFALL arbetar med grundförutsättningar för integration, att människor har någonstans att mötas. Aktiviteter som IFALL anordnar är sportaktiviteter och språkstödsverksamhet samt läxhjälpsläsning. I grund och botten handlar det om vänskap, att ge människor från olika kulturer en chans att lära känna varandra.

Vill du vara med som volontär i IFALL, har idéer på nya aktiviteter eller är en förening som skulle vilja samarbeta med IFALL? Kontakta Amelie Siltberg på This is an email address.

Röda Korset

Röda Korset i Ängelholm har anmält till Kommunen att de har frivilliga som kan ställa upp och hjälpa till med mänskligt omhändetagande och annat vid större olycka i kommunen. Deras mötesplats Kupan utgör en gemensam resurs för frivilligarbete där de bedriver insamling och försäljning av skänkta varor för att öka deras möjligheter till arbete för och med utsatta människor. Hos Röda Korset kan man som volontär även hjälpa till vid traditionell bössinsamling, delta i deras handarbetargrupp och vara Rödakorsvärd på Ängelholms sjukhus.

 Läs mer på Röda Korsets webbplats.

Solidarisk Människohjälp

Föreningen Solidarisk Människohjälp arbetar för att stödja de rumänska EU-migranter och andra utsatta som finns i Ängelholm. I deras arbete följer de bland annat med vid kontakt med myndigheter och förmedlar de möjligheter som finns hos bland annat olika frivilligorganisationer i Ängelholm. Kontakter med Arbetsförmedling, Skattemyndigheter och Socialtjänst. Som del av Solidaris Människohjälp hjälper man till med olika former av ansökningar och annat pappersarbete. Föreningen har tillgång till egen tolk vid behov.

Kontakt med föreningen sker genom deras Facebooksida

Stickkafé med Hemslöjdsgillet

Alla är välkomna att träffas för att sticka, virka eller vad du vill. De hoppas skapa ett möte mellan människor och ger varandra tips och råd. Stickkafét håss en gång i månaden på Kronohäktet klockan 18:00-21:00. Anmäl er gärna innan till Marianne Oxelman.

För kontaktuppgifter och mer information läs mer på deras webplats

Kvinnor och tjejer

Ängelholm-Båstad Soroptimistklubb

Soroptimisterna är en internationell organisation för yrkeskvinnor. De arbetar för att stärka kvinnors och flickors möjligheter till utveckling och hälsa. Deras arbete sker i den egna klubben och genom nätverk.

 Se mer information på deras webbplats.

Bjäre Zontaklubb

Zonta verkar för att stärka kvinnans ställning i världen. De stödjer lokala initiativ och via sammarbete med olika FN-organ bistår de även internationella projekt. Bjäre Zonta ordnar aktiviteter som uppmuntrar till att träffa nya människor, träna språk och att besöka nya platser. Zonta har även varit mycket engagerade i flyktingmotagandet.

Lär mer om Bjäre Zonta på deras webbplats.

Skyddsjouren i Ängelholm

Vi har för tillfället ett tiotal ideella som arbetar aktivt på Skyddsjouren i Ängelholm. Vi skulle önska att fler ideella ville komma och arbeta med oss. Är Du en person som känner att Du vill göra en insats för andra människor som befinner sig i en svår livssituation? Är det kanske så att Du har någon stund i månaden som Du känner att Du vill lägga på att arbeta med dessa människor? Tveka då inte att höra av Dig till oss på Skyddsjouren i Ängelholm. Det är bara Du som bestämmer hur mycket eller vad Du vill göra för insats på Skyddsjouren.

Läs mer på deras webbplats

Äldre

Väntjänsten

Väntjänsten i Ängelholm är en opolitisk idiell förening som vänder sig ill dig som känner dig ensam och vill ha en vän eller göra en väntjänst. Väntjänstaren som har tystnadsplikt och legitimation får utbildning och information vid regelbundna träffar. Väntjänsten utför inte hemtjänstsysslor, utan meningen är att vi tillsammans ska kunna göra något som förgyller tillvaron.

Läs mer om Väntjänsten

Träffpunkter för seniorer

Träffpunkterna är mötesplatser för seniorer där vi skapar gemenskap, glädje och möjlighet till en aktiv vardag. Som volontär på någon av våra träffpunkter kan du bidra på många olika sätt. Du kan till exempel göra hembesök, agera stöd och social kontakt vid vardagsaktiviteter eller hjälpa till vid arrangemang. Du kan göra en insats för en enskild person eller för flera i grupp. Som volontär bestämmer du själv vilka aktiviteter du vill hjälpa till med och hur mycket du vill ge av din tid.

Mer information och kontaktuppgifter

Volontär inom äldreomsorgen

Som volontär inom äldreomsorgen kan du bidra på många olika sätt. Du kan till exempel göra hembesök, agera stöd och social kontakt vid vardagsaktiviteter eller hjälpa till vid arrangemang. Du kan göra en insats för en enskild person eller för flera i grupp. Som volontär bestämmer du själv vilka aktiviteter du vill hjälpa till med och hur mycket du vill ge av din tid. Du kan välja att bli volontär inom alla våra olika verksamheter.

Till anmälningsformuläret

Barn och ungdommar

Rädda Barnen

Rädda Barnen är en barnrättsorganisation som arbetar för att alla barn ska få sina rättigheter tillgodosedda och deras verksamhet grundar sig på Barnkonventionen. I Ängelholm har Rädda Barnen läxhjälp en gång i veckan som pågår under hela året. Under sommaren har de tillsammans med Ballongkalaset ett evenemang  som kallas Stora Barnkalaset som är gratis för alla barn. De har även det populära evenemanget Mystik på Heagården. Rädda Barnen välkommnar alla som vill komma med nya idéer, bli volotärer eller sitta med i deras styrelse.

 Läs om lokalföreningen och Rädda barnen på deras webbplats.

Mentor

Är du intresserad av att vara ett stöd för en ungdom? Vill du göra en betydande inre resa? Då kan du vara den vi söker! Du som vill engagera dig har möjlighet att bli mentor för en ungdom i tonåren under ett läsår. Vi ser att du är en vettig och vanlig vuxen. Vi söker alla typer av personer från 20 år och uppåt. Du engagerar dig som privatperson och vi ställer inga krav på förkunskaper.

Läs mer om att vara mentor till en ungdom

Kommunens föreningsregister

I kommunens föreningsregister kan du läsa mer om olika föreningar som finns. Där finns också kontaktuppgifter till olika föreningar.

Länk till vårat föreningsregister

Vill du att er aktivitet eller förening skall synas här?

Kontakta Kundtjänst

Sidan uppdaterad den 26 augusti 2016.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att vi varje dag serverar lunch till över 6100 gäster?