Ängelholm gymnasieskola

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Kollegialt lärande i fokus

Igår träffades Henrietta Godolakis, lärare i engelska och spanska på Ängelholms Gymnasieskola, Susanna Kellgren Lundberg, lärare i svenska och religion på Anders Ljugstedts gymnasium i Linköping och Sara Karlsson, lärare i engelska och historia på Kattegattgymnasiet i Halmstad för första gången. De är erfarna och skickliga lärare som deltar i ett projekt där de tillsammans med Högskolan i Halmstad testar appen MOSO – Mentoring and Observation Software. Med hjälp av digital teknik för observation och kollegiala samtal ges lärarna möjlighet att ytterligare utveckla sin undervisning.

 

Igår observerades Sara under sina lektioner på Kattegattgymnasiet. Idag är det Henrietta som observeras och appen används för att skriva kommentarer, filma och fotografera undervisningen. Efter lektionerna går Henrietta igenom materialet och väljer ut moment som hon vill lyfta i analysen tillsammans med sina observatörer och handledaren.

 

 

 

I projektet ingår grupphandledning tillsammans med Ann-Christine Wennergren, en av forskarna på Högskolan i Halmstad, tillika vetenskaplig ledare i Ängelholms kommun. Ann-Christine leder samtalet och ger teoretiska verktyg för analys av observationerna. Om två veckor träffas trion igen, denna gång för att observera och analysera Susannas lektioner.

Syftet med projektet är att lärarna med hjälp av observatörernas konstruktiva kommentarer ska utveckla sin undervisning som också ska synas i elevernas kunskapsutveckling. Deltagarna kommer också att utvärdera vilket mervärde MOSO tillför i det kollegiala lärandet samt återrapportera till utvecklarna av appen.

Detta är första gången appen testas av och med erfarna lärare. VFU-handledare har tidigare använt MOSO tillsammans med lärarstudenter. På Halmstad Högskolas webbplats kan du läsa om deras erfarenheter.

Sidan uppdaterad den 27 november 2017.

Allmän information

Ängelholms kommunvapen

ÄNGELHOLMS GYMNASIESKOLA, besöksadresser

Rönnegymnasiet - Skolgatan 8      

Valhall College - Stjernsvärds allé 29, Valhall Park

Victoria - Åsbogatan 22

Kontaktuppgifter