Lärplattformen Fronter
Förskolor och skolor i Ängelholms kommun använder sig av lärplattformen Fronter för lärande och samarbete över Internet.
Fronter är en webbaserad plattform och med sina inloggningsuppgifter samt en Internetuppkopplad dator kan man arbeta, få information, kommunicera och ha tillgång till material. Fronter används inom alla verksamheter, från förskolan upp till vuxenutbildningar. Införandet startade under höstterminen 2007 och alla områden använder Fronter gentemot elever och föräldrar. Det finns många olika verktyg i Fronter och här kan det också skilja sig mellan olika verksamheter/områden. Mer information kan ges av respektive rektorsområde.
Inloggning på Fronter för vilket innebär att användarna också har tillgång till andra tjänster som är federerade via Skolfederationen, exempelvis G-sviten, AV-media, Inläsningstjänst, Sveriges och Världens djur samt NE. På respektive skola kan det finnas fler tjänster som är federerade.
För . I och med inloggning med e-legitimation finns även Barnomsorgswebben i en flik i Fronter och du som har barn inom förskola/fritidshem kan då också göra ändringar där.
Manuella användare som använder användarnamn och lösenord kan logga in via adressen till Fronter Ängelholm:
Fronter App
Fronter AS har utvecklat en app för nyheter som publiceras i lärplattformens olika rum, vilket gör att personal och vårdnadshavare direkt kan få en notifikation när något nytt lagts ut i ett rum som de har tillgång till. Inloggning sker på samma sätt som i lärplattformen, dvs antingen med användarnamn och lösenord eller med e-legitimation. Appen finns att hämta gratis i Appstore och Google Play.
Administration
Fronter administreras centralt och användarna integreras mot befintliga system. På varje område finns också lokala administratörer som utbildar personal och elever samt gör lokala inställningar. Materialet i Fronter skyddas med personliga inloggningar och all kommunikation sker med krypterad dataöverföring.
Elever kan till exempel:
- Få information från pedagog/skolledning
- Se läxor och planeringar
- Lämna in uppgifter
- Hantera sin e-post
Pedagoger kan till exempel:
- Lägga ut planeringar och information till hemmen
- Erbjuda digitala undervisningsmateriel
- Samla in uppgifter och lämna omdömen och återkoppling
- Hantera sin e-post
Föräldrar kan till exempel:
- Följa sitt barns arbete
- Ta del av planeringar och information från pedagoger
- Få information från skolledning
- Registrera frånvaro
- Ta del av elevdokumentation
Sidan granskad den 23 mars 2018.