Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

En dator per elev i Ängelholm

Alla elever i Ängelholms kommunala skolor från åk 1 till gymnasiet har tillgång till en dator som arbetsverktyg sedan höstterminen 2014.

Skolorna i Ängelholm har kontinuerligt och systematiskt utvecklat lärandet i förskolan och skolan med stöd av IKT. För att kunna gå vidare behöver vi utöka tillgängligheten och göra det möjligt för alla elever i Ängelholms kommunala skolor att ha tillgång till en dator som arbetsredskap. Det är dags för nästa steg i IKT-utvecklingen för att vi ska hålla jämna steg med samhällsutvecklingen och förbereda våra barn och ungdomar på de förväntningar som arbetsmarknaden redan har.

Ängelholms kommun har sedan många år tillbaka gjort olika satsningar för att utveckla användandet av IT i skolan; 1999-2001 deltog pedagoger i den nationella satsningen IT i skolan (ITiS), vi har gradvis ökat datortätheten på skolorna, skolorna har IT-pedagoger och systemadministratörer för att säkerställa utbildning/fortbildning och drift.

I utvecklingsplanen för IT inom BUF (060615) sattes nya mål; IT-resursen och Skoldatateket skapades och personal anställdes, infrastrukturen förbättrades, datortätheten ökade ytterligare och en tydlig organisation byggdes upp.

2007 upphandlades en lärplattform (Fronter) för att effektivisera och utveckla information och lärprocesser.

2010 påbörjade all personal PIM-utbildningar (i Skolverkets regi) och alla pedagoger får i och med startad utbildning tillgång till en personlig bärbar arbetsdator. För tillfället går 600 pedagoger utbildningen och under hösten 2011 startar ytterligare 200 st.       

Under de senare åren har det dessutom gjorts satsningar på att öka tillgången till mediaklassrum (dator, projektor, ljud) samt även interaktiva skrivtavlor på skolorna. Några skolor har gjort egna satsningar på att förse någon/några klasser med egna elevdatorer.

2010 togs en ny IKT-plan för BUF med utgångspunkt från en av EU:s åtta nyckelkompetenser; digital kompetens. I denna betonas bl a vikten av att vi ska ge våra elever grundläggande kunskaper, färdigheter och attityder så att de på ett säkert och kritiskt sätt kan använda informationssamhällets teknik och kommunikationsmedel utifrån nyckelområdena; demokrati, utveckling, livslångt lärande och IT som verktyg i lärandeprocessen.

Sidan granskad den 29 september 2015.

Kontakt

IKT-samordnare
Nils Pålsson

This is an email address

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Rögle BK från början var en bandyklubb?