Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Munka Ljungby rektorsområde

  

MLR Munka Ljungby RO Visa större bild

Munka Ljungby RO

Foto: Linda Kurdve

Välkommen till Munka Ljungby rektorsområde som är det största rektorsområdet i Ängelholms kommun. Området består av två moderna grundskolor, Toftaskolan F-9, Össjö skola F-6, fritidshem och en stor förskoleverksamhet med flera olika inriktningar till exempel uteförskola. Här finns också en välbesökt öppen förskola som arbetar för att utveckla ett familjens hus där olika resurspersoner samverkar. Barnomsorg kan också erbjudas i hemmiljö hos någon av dagbarnvårdarna.

Rektorsområdet har förmånen att bedriva verksamhet i en egen simhall och i lägerskola. Utökad simundervisning stärker barnens fysiska hälsa liksom lägerskolans möjlighet till lärande i en naturskön miljö.

Skol- och förskoleverksamheterna fungerar som viktiga mötesplatser för barn/elever och vuxna. Ledorden är öppenhet, delaktighet och lust att lära. Under pedagogisk ledning får varje barn utvecklas efter individuella förutsättningar och hjälp att utnyttja sina starka sidor. Trygghet, trivsel och samhörighet är grunden.

Munka Ljungby rektorsområde försöker aktivt samverka med barns/elevers föräldrar och uppmuntrar till ett starkt föräldraengagemang för förskolan/skolan. Detta ökar sannolikt barns och ungdomars arbetslust och ger därmed goda studieresultat.

Sidan uppdaterad den 2 december 2015.

Allmän information

Om Ängelholm

Åsikten är till för synpunkter om till exempel den kommunala servicen, för beröm och för förslag på hur Ängelholms kommun kan bli bättre.

 

Felanmälan - Anmäl fel och faror på kommunala anläggningar, till exempel ett potthål i gatan eller en trasig gunga på en lekplats.

Visste du att du som företagare kan få kostnadsfritt besök av en energi- och klimatrådgivare?