Till startsidan för Järnvägens Museum Ängelholm Till startsidan för Järnvägens Museum Ängelholm

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Om museet

Välkommen till ett modernt upplevelsemuseum för hela familjen!

Om museet

Museet är uppbyggt så att alla, från barn till den mest avancerade tekniker, ska kunna hitta något intressant bland alla stora och små föremål.

Utställningen leder dig genom spännande miljöer - gruvan med primitiva träspår, stationen med väntsal, rallarkojan och banvaktsstugan - här beskrivs järnvägens arbeten förr och nu. Att färdas i ånglok vid förra sekelskiftet eller i förarhytten på X2000 idag- i simulatorn LOCOMOTION känner du skillnaden!

På vår stora modelljärnväg presenteras järnvägshistorien med rullande tåg från alla epoker.  Barnen har ett eget LEKSTALL, där de kan bygga och köra med tåg, spela spel eller läsa en bok.

Det händer alltid mycket på museet - barnverksamhet under skolloven, varierande temautställningar, ångtågsturer och mycket mer. En favorit är minitåget som rullar i vår fina park varje dag under sommaren.

I museets butik finns något för alla. Du hittar ett brett sortiment av souvenirer och järnvägslitteratur och för de mindre finns ett stort urval av leksaker och barnböcker med järnvägsanknytning.

I caféet kan du handla mackor, kakor, glass, godis och varma eller kalla drycker samt enklare maträtter. Det går också bra att äta medhavd mat vid borden intill caféet.

Sidan granskad den 24 januari 2017.

 JPG image, 3244 x 2360

 JPG image, 3264 x 2448

JPG image, 1050 x 1181

JPG image, 2336 x 1780

JPG image, 3164 x 2362

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Allmän information

Om Ängelholm

Reception och kassa

Telefon: 0431-46 89 20

E-post: This is an email address

Postadress:
Järnvägens Museum
Samhällsutveckling
Ängelholms kommun
262 80 Ängelholm

Ängelholm fick sin första järnvägsstation 1875, i och med tillkomsten av Landskrona-Engelholms Jernväg (LEJ).