En tonårstjej kollar sig om bakåt och ler medan hon går med ett gäng kompisar. Foto.

Ungdomsjobb

Är du mellan 18 och 22 år och bor i Ängelholm? Under våren och hösten 2024 erbjuder vi jobb under tre månader inom någon av våra verksamheter i Ängelholms kommun. Ta chansen att få värdefull arbetslivserfarenhet samtidigt som du tjänar lite extra pengar.

Vi söker dig med liten arbetslivserfarenhet men som är motiverad att jobba under tre månader inom en rad olika arbetsområden. Du kan till exempel jobba på ett äldreboende, förskola, museum eller med lokalvård.

Du kommer att arbeta måndag till fredag på 75 %. Innan du börjar din anställning får du en introduktion som varar två veckor för att du ska känna dig trygg och redo inför jobbet. Efter introduktionen börjar din anställning som pågår i tre månader. Under den tiden kommer vi träffas regelbundet för föreläsningar och friskvård.

Vem kan söka?

Ungdomsjobben riktar sig till dig som är 18-22 år och bosatt i Ängelholms kommun. Det är i första hand för dig som har svårt att hitta jobb på egen hand. Du ska klara av att delta i introduktionen och därefter jobba tre månader.

Ansökan är öppen till hösten

Det är enkelt att skicka iväg en ansökan! Skriv några rader om dig själv där du berättar vem du är och om du har någon tidigare arbetslivserfarenhet. Glöm inte skriva din mailadress och ditt mobilnummer. Om du har ett cv får du gärna skicka med det.

Här kan du jobba

Det finns många olika verksamheter som du kan jobba i som till exempel lokalvård, äldrevård, förskola, fritids och museum. Vilket område det blir beror på ditt intresse, din erfarenhet och din kunskap.

Ängelholms kommun har många byggnader som behöver hållas rena och fina. Att arbeta med lokalvård innebär olika städuppdrag. Exempelvis att damma, torka rent och köra golvmaskiner.

Att jobba inom äldreomsorgen innebär ett socialt arbete där du umgås med de äldre och hjälper ordinarie personal med olika uppgifter. Det kan till exempel vara att spela spel, följa med på promenader och hjälpa till i tvättstugan och i köket.

Arbetsuppgifterna kommer innebära att vara stöd i undervisningen för elever under lektioner och i fritidshemmens aktiviteter. Vidare stöd i simundervisningen samt stöd i att hålla rastaktiviteter.

Arbetsuppgifterna kan vara att leka med barnen och stötta ordinarie personal med enklare uppgifter.

Arbetsuppgifterna kan vara att hjälpa till vid olika aktiviteter och stötta ordinarie personal med enklare uppgifter.

Bereda måltider, diska, plocka undan, städa och service i matsal.

Här ingår kundbemötande på olika sätt och enklare administrativa uppgifter.

Frågor och svar

Du arbetar 6 timmar om dagen under tre månader. Start och sluttid för varje pass varierar men är under dagtid och på vardagar.

Lönen är avtalsenlig.

Introduktionen kommer vara vecka 26 och vecka 27. Jobbet kommer pågå mellan den 16 september och 20 december.

Vi kommer kontakta alla som ansökt i mitten av augusti för att boka in intervjuer.

Ja, det ska du göra. Begär gärna ut detta innan du startar introduktionsprogrammet.

Utdrag från belastningsregistret krävs för att säkerhetsställa att den sökande inte begått brottslighet som kan påverka verksamheten. Samtliga som söker en tjänst med detta krav måste ge detta brev till arbetsgivaren. Du kan bara begära ut ett utdrag om dig själv. Du ansöker hos polisen via en blankett som du kan hitta på deras hemsida eller i utskicket från oss.

ESF-projektet Level UP

Ungdomsjobb är en satsning inom ramen för ESF-projektet Level UP som erbjuds till ungdomar i åldern 18-22 år för att få de ska få känna på arbetslivet.

Den 1 februari 2023 startade projektet Level Up som är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Ängelholms Näringsliv och Rögle BK. Under tre år som projektet varar kommer flera satsningar att genomföras som riktar sig till elever 13-19 år och unga 20-24.

Svenska ESF-rådets logotyp. Logotyp.

Sidinformation

Publicerad:
2024-01-19