Musik i sommarkväll

Ons 31 jul
Musik i sommarkväll
Plats: Hembygdsparken Ängelholm
Datum: 31 juli 19:00 - 20:30

Musik i sommarkväll i Ängelholms Hembygdspark med Krister Wrambjers husband.

Gästartister är Robert Wells, Maria Wells och Sonja Aldén.

Robert Wells
Är utbildad vid Adolf Fredriks musikklasser[1] och Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Under 1980-talet ackompanjerade han många svenska artister, bland andra Lill-Babs, Gösta Linderholm, Eva Bysing och Jerry Williams. Han satsade senare på en solokarriär och fick en hit, nämligen Upp på berget som hamnade på Svensktoppen 1986. I Melodifestivalen 1987 medverkade han med låten Sommarnatt. Riktigt populär blev Wells som pianist i den populära TV-leken ”Så ska det låta”, där han fick tillfälle att visa upp sitt breda musikaliska register. Hans årliga konsertturnéer ”Rhapsody in Rock” har blivit publiksuccéer både i Sverige och utomlands. 2007 spelade Wells piano på inspelningen av A Song For You, med Céline Dion som sångerska. Han var även med och skrev låten. Wells musik blev utsedd som den officiella TV-musiken till Olympiska Spelen 2008 i Peking. Vintern 2008/2009 deltog han i TV4:s underhållningsprogram ”Körslaget” med en egen kör. Wells skrev låten 7 Days & 7 Nights till den svenska hårdrocksgruppen The Poodles på deras platta Clash of the Elements, som släpptes 2009. Han spelar även piano på albumet. Han spelade piano i Belarus nummer i Eurovision Song Contest 2010. 2021 var han med i Masked Singer på TV4 utklädd till en korp. Robert Wells är gift med Maria Wells som även är med och sjunger. De har två söner tillsammans.

Sonja Aldén
Hon växte upp i Huddinge och genomgick Adolf Fredriks musikklasser 1987–1993 och därefter Södra Latins Yrkesmusikerlinje med examen 1998. Under åren 1994–1999 arbetade hon parallellt som musikallärare för ungdomar på à la Carte-teatern i Huddinge, varefter hon engagerades av Wallmans Salonger i Malmö. 2001 var hon gästartist i Tommarpsrevyn Flott & Blandat som sattes upp i Östra Tommarp på Österlen. Aldén vann finalen i den riksomfattande musiktävlingen Schlagerstjärnan 2004, och åren därefter har Aldén också setts flitigt i TV, till en början oftast som körsångerska till Shirley Clamp. På Shirley Clamps album Den långsamma blomman från 2004 finns låten ”Du är allt” som Sonja ensam skrivit både text och musik till, och som har blivit en populär bröllopssång. I Melodifestivalen 2006 tävlade Aldén som soloartist i den andra deltävlingen i Karlstad med låten ”Etymon”, då under artistnamnet Sonya. I Melodifestivalen 2007 deltog Aldén med balladen ”För att du finns”, som hon skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren. Bidraget deltog i deltävlingen i Örnsköldsvik den 17 februari 2007, och slutade på tredje plats vid omröstningen, och tog sig därmed vidare till Andra chansen. Där duellerade bidraget först mot Uno & Irma och sedan mot Magnus Uggla. Bidraget tog sig således vidare till finalen i Globen, där det sedan slutade på sjätte plats. Den 25 april 2007 släppte Sonja Aldén albumet Till dig som sålde guld. I mitten av 2007 turnerade hon med RIX FM Festival samt i en turné tillsammans med Sanna Nielsen och Shirley Clamp, Sommar, sommar, sommar. Under 2007 valdes Sonja Aldén till ”Årets nykomling” på Svensktoppen och där också ”För att du finns” blev utsedd till årets låt. I januari 2008 vann hon också Rockbjörnen i kategorin ”Årets svenska kvinnliga artist” för 2007. Hon blev även trippelt Grammisnominerad i kategorierna: ”Årets kvinnliga artist”, ”Årets nykomling” och ”Årets låt” för ”För att du finns”. Under 2007 släpptes också singlarna ”Här står jag” och ”Det är inte regn som faller”. Samma höst kyrkoturnerade hon även med Christer Sjögren. I Melodifestivalen 2012 deltog Aldén med låten ”I din himmel”, som hon skrivit tillsammans med Bobby Ljunggren och Peter Boström. Våren 2017 turnerade hon i Sverige med albumet Meningen med livet.

 

Biljettpris 295 kr. Biljetter säljs via Nortic samt på Ängelholms Turistcenter. Biljetter kan även köpas på plats i mån av plats. Barn under 12 år – fri entré med målsman.
Entré + sommarbuffé 545 kr
I samarbete med Maltes serveras buffé med kyckling och två sorters kött, grillade grönsaker, potatisgratäng och diverse såser.