Det här är en äldre och arkiverad nyhet

Barn- och unga får låna biljetter till Rögle- och EVS-matcher

Bildmontage med Röglespelare som skrinnar över isen och håller i en hockeyklubba. En hand håller upp ett lånekort. En volleybollspelare från EVS smaschar bollen. Foto.

Nu startar ”Låna en idrottsupplevelse” på våra bibliotek. Vid fyra tillfällen får barn och unga möjlighet att hämta ut kostnadsfria biljetter till Rögle- och EVS-matcher med sina lånekort.

Emelie Ljungdahl, bibliotekarie i Ängelholms kommun hoppas att matchbiljetterna ska locka många unga besökare till biblioteken.

– Vi vill att så många barn som möjligt ska få chans att ta del av kultur och i det här fallet i form av en idrottsupplevelse. Sen vill vi förstås att fler ska upptäcka allt som finns på våra bibliotek, inte minst eftersom läsning ger flera ovärderliga effekter, säger Emelie Ljungdahl.

Låna en idrottsupplevelse är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Engelholms Volleybollsällskap (EVS) och Rögle BK för att fler barn och ungdomar ska få möjlighet att ta del av idrott, kultur och upplevelser i Ängelholm.

– Det kändes som en självklarhet att upprepa förra årets succé. Kul om vi kan hitta vägar till att fler får uppleva idrott live och förhoppningsvis kan vi väcka ett intresse att på ett eller annat sätt engagera sig i förenings- och idrottslivet, säger Fredrik Tågsjö, sportchef i EVS

– Att vara med och uppmuntra till en aktiv fritid i en tid då det blir allt mer sällsynt samt bidra till ett ökat intresse för föreningsidrott och läsning känns fantastiskt. Vi ser hur ett större ordförråd ger positiva effekter på koncentrationsförmågan även inom lagidrotten, säger Daniel Henrysson, koordinator hållbart och varumärke i Rögle BK.

I potten ligger 240 Röglebiljetter till 4 matcher och 300 familjebiljetter till 9 EVS-matcher.

Biljetterna är för barn och unga från 6 år till och med 19 år. I samband med att biljetterna släpps kan de hämtas ut på Ängelholms kommuns bibliotek vid dessa fyra tillfällen:

1. Den 16 oktober 2023

2. Den 13 november 2023

3. Den 8 januari 2024

4. Den 19 februari 2024

– Detta är ett samarbete som kan ge flera vinster. Vi vet att både läsning och fysisk aktivitet ökar inlärningsförmågan hos barn. Med biljetterna kan vi ge barn som annars inte hade gått på dessa matcher en möjlighet att få en inblick i vad föreningsliv och en aktiv fritid kan innebära, säger Alexandra Brandt fritidsutvecklare i Ängelholms kommun.

Samarbetet med EVS och Rögle BK grundar sig i kommunens sponsoravtal med elitidrottsföreningar.

Sidinformation

Publicerad:
2023-10-05