Det här är en äldre och arkiverad nyhet

Tre snabba frågor till Unisport Sverige om hållbarhetsavtal Ängelholm

Linda Bornandersson till vänster och Kajsa Mulder till höger är båda anställda på Unisport Sverige och bor i centrala Ängelholm. ”Ängelholm är en fantastisk stad som lever, med närhet till det mesta, en oas med allt vatten vi har här som havet och Rönne å", säger Linda. ”Jag gillar Ängelholm jättemycket, för barnen finns det mycket sportaktiviteter här och det lirar fint med vår företagsprofil. Här finns mycket utrymme för hälsa och välbefinnande", säger Kajsa. Foto

Linda Bornandersson till vänster och Kajsa Mulder till höger är båda anställda på Unisport Sverige och bor i centrala Ängelholm. ”Ängelholm är en fantastisk stad som lever, med närhet till det mesta, en oas med allt vatten vi har här som havet och Rönne å", säger Linda. ”Jag gillar Ängelholm jättemycket, för barnen finns det mycket sportaktiviteter här och det lirar fint med vår företagsprofil. Här finns mycket utrymme för hälsa och välbefinnande", säger Kajsa.

Det finns en stor vilja till hållbar utveckling bland företagare i Ängelholms kommun. Det märktes när omkring 50 företagsrepresentanter träffades i januari när Ängelholms nya hållbarhetsnätverk samlades för första gången. Vi passade på att prata med representanterna för Unisport Sverige, ett av företagen som deltog på nätverksträffen.

Linda Bornandersson och Kajsa Mulder är anställda på Unisport Sverige. Båda kan relatera till hållbarhetsfrågorna i sina yrkesroller där Linda är hållbarhetsansvarig och Kajsa är HR-manager. Vi passade på att fråga vad hållbarhetsavtalet betyder för Unisport Sverige som har sitt ursprung i Hjärnarp där företaget har ett av sina fem kontor.

Varför har ni skrivit på hållbarhetsavtalet?

Linda: Det var en självklarhet för oss. Vi blev jätteglada när detta kom upp på kommunal nivå så att vi alla tillsammans kan jobba framåt och lära av varandra för att komma framåt så fort som möjligt i så stor omfattning som möjligt.

Kajsa: Vi ser att det är kompetensutvecklande för oss och för företaget samtidigt som vi kan låta andra ta del av vad vi kan erbjuda så att vi hjälps åt.

Vilka förhoppningar har ni med hållbarhetsnätverket som ni nu är med i?

Linda: Att vi lär av varandra och ser vad som funkar bra för andra företag. Hur vi kommunicerar inom våra organisationer, så att det lever i alla processer, tror jag är en utmaning hos många.

Kajsa: Jag hoppas att vi kan bli förebilder åt varandra och få mod att tänka utanför boxen och testa nya saker. Att vi ger varandra energi och gör hållbarhetsarbetet mer tillgängligt och sprider det mer med glädje och engagemang.

Finns det något utvecklingsområde inom hållbarhet som ni fokuserar på just nu?

Linda: Just nu har vi mest fokus på att ringa in vår utsläppsdata, det vill säga våra koldioxidutsläpp och sätta mål utifrån det. Vi tittar även på innehållet i våra produkter och så hoppas vi komma fram till att inkludera biologisk mångfald.

Kajsa: För vår personal jobbar vi aktivt med både hälsa och friskvård, inom ramen för social hållbarhet. Där har vi kommit en bra bit på vägen.

Kort om Unisport Sverige

I Hjärnarp har företaget sina rötter genom bysnickaren Fritjof Rantzow som började skapa gymnastikredskap och inredning till gymnastiksalar för snart 100 år sedan. Med tiden har företaget vuxit och har bytt namn till Unisport Sverige.

Skriv på hållbarhetsavtalet

I skrivande stund är det 43 företag som har skrivit under vårt hållbarhetsavtal som vi har tagit fram med Ängelholms Näringsliv. Driver du företag och vill också bidra till ett hållbart Ängelholm? Skriv på innan den 26 april så har ni möjlighet att vara med på nästa nätverksträff!

Sidinformation

Publicerad:
2024-02-16