Det här är en äldre och arkiverad nyhet

Kommunals strejkvarsel påverkar Rönnegymnasiet, Rönnehallen, Willans vårdboende och hemtjänsten

Montage av två bilder. på bild 1 syns en entré till en röd tegelbyggnad med ett utskjutande tak till entrén.I förgrunden står cyklar parkerade. Blå himmel med moln. På bild 2 syns en röd entré där det står Rönnegymnaiset i vitt. En pojke är på väg in genom dörren. Resten av byggnaden täcks av glas. Foto.

Willans vårdboende och Rönnegymnasiet.

Fackförbundet Kommunal har varslat om strejk i samband med årets avtalsrörelse med Sveriges Kommuner och Regioner (SKR). Om inte parterna kommer överens börjar strejken på torsdag den 18 april klockan 07:00. I Ängelholms kommun påverkas Rönnegymnasiet, Rönnehallen, Willans vårdboende och hemtjänsten om det blir strejk.

I Ängelholm gäller Kommunals strejkvarsel ett antal medarbetare på Rönnegymnasiet och på Villans vårdboende. Blir det strejk kommer det att påverka våra verksamheter men vi jobbar med lösningar så att de kan fortsätta vara igång.

Willans vårdboende

Restaurangen och köket på Willans vårdboende kommer att stängas om det blir strejk. Då kommer brukarna på boendet att få kyld mat som värms i mikrovågsugn till lunch. Maten är tillagad från grunden. Avvikelser från ordinarie meny kan förekomma.

Willans träffpunkt kommer inte ha tillgång till restaurangen.

Eftersom måltidspersonalen även lagar mat till ett antal hemtjänstområden påverkas också hemtjänsten om kök och restaurang stängs.

Hemtjänsten

Brukare inom hemtjänstområde Västra- och södra centrum, Väst och Syd kommer att få kyld mat som värms i mikrovågsugn. Det gäller även brukare med specialkost och allergier. Maten är tillagad från grunden och hemtjänstpersonal hjälper brukare som behöver hjälp med att värma sin mat. Det kommer inte att finnas möjlighet för brukarna att välja maträtter. Avvikelser från ordinarie meny kan förekomma. Bor man i annat hemtjänstområde eller har man privat hemtjänst kommer man att få sina matlådor som vanligt.

Brukare har informerats via brev.

Rönnegymnasiet och Rönnehallen

På Rönnegymnasiet påverkas städning och skollunch om det blir strejk. Då kommer lunchmatsalen att vara stängd, men genom ett samarbete mellan kommunen och Ängelholms näringsliv kan eleverna erbjudas lunchkuponger som kan användas för att äta lunch på stan.

Städningen kommer att påverkas både på Rönnegymnasiet och i Rönnehallen. Vi jobbar för att effekterna av utebliven städning ska minskas där toaletterna prioriteras.

Gymnasieskolan på Valhall och Victoriaskolan omfattas inte av strejkvarslet.

Elever och vårdnadshavare informeras via Itslearning.

Hur länge kan en strejk pågå?

Över 100 kommuner i hela landet berörs av Kommunals strejkvarsel. Vi kan inte svara på hur länge en eventuell strejk varar. Det kan vara över på ett ögonblick och det kan bli långvarigt. Det beror på förhandlingarna mellan fackförbundet Kommunal och Sveriges Kommuner och Regioner. Du kan följa utvecklingen på deras webbplatser:

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-16