Är du född 2008? Få en inblick i arbetslivet under höstlovet

Ung tjej lyssnar på musik i en park. Foto.

Nu kan ungdomar som är födda 2008 söka lovjobb under höstlovet i Ängelholms kommun. Lovjobb är en ny satsning för att hjälpa ungdomar in i arbetslivet inom ramen för ESF-projektet Level UP.

Lovjobb handlar om att testa på enklare uppgifter inom kommunens olika verksamheter med en handledare som stöd. Förhoppningen är att 100 ungdomar ska få chansen till ett lovjobb.

Vi vill genom Lovjobben stärka ungdomarnas koppling till arbetslivet, bygga på deras kunskaper och öka motivationen. Genom att lovjobba får ungdomarna inblick i ett yrke och möjlighet att skaffa sig värdefull erfarenhet, säger Joline Lovén, projektledare för Level UP, Ängelholms kommun.

Ungdomarna kommer vara på plats mellan kl. 09:00 och 12:00 under höstlovets fem vardagar. Efter avslutat lovjobb får varje ungdom ett presentkort på 600 kr som kan användas i butiker och företag runt om i Ängelholms kommun.

Sista ansökningsdag är den 3 september. Alla platser lottas ut direkt efter att ansökningstiden är avslutad.

Välkommen med din ansökan!

Mer information om lovjobben och hur du ansöker hittar du här:

ESF-projektet Level UP

Den 1 februari 2023 startade projektet Level UP som är ett samarbete mellan Ängelholms kommun, Ängelholms Näringsliv och Rögle BK. Under de tre år som projektet varar kommer flera satsningar att genomföras som riktar sig till elever 13-19 år och unga 20-24.

Vad gäller våra skolelever är målet främst att motverka avhopp från skolan men vi vill också öka förståelsen och kompetensen hos eleverna så att de får bättre förutsättningar att göra rätt val till gymnasiet. För våra unga som hoppat av skolan vill vi förstås hjälpa dem att återuppta studier och hitta vägar in på arbetsmarknaden, säger Joline Lovén, projektledare för Level UP, Ängelholms kommun.

Satsningar i projektet Level UP:

  • Elever på högstadiet och gymnasiet får Arbetsmarknadskunskap på schemat i skolan.
  • Unga som av olika anledningar har svårt att ta sig in på arbetsmarknaden erbjuds särskilda ungdomsjobb med fokus på hälsa i tre månader under hösten 2023.
  • För att kommunens ungdomar ska få en naturlig mötesplats där de kan få stöd med studier, vägledning och frågor som rör arbetsmarknaden kommer lokalerna på Östergatan 71 att öppnas upp.
  • Mässor och branschdagar utvecklas.
  • Olika insatser för samverkan mellan skola och arbetsliv arbetas fram.
  • Arbete med en process kring problematisk skolfrånvaro pågår.

Sidinformation

Publicerad:
2023-08-24