Få kostnadsfri rådgivning kring din ekonomi av kommunens budget- och skuldrådgivare

Budget- och skuldrådgivarna Maria och Elma. Foto.

Budget- och skuldrådgivarna Maria och Elma.

Har du problem att få ekonomin att gå ihop? Har dina skulder blivit för stora? Kontakta budget- och skuldrådgivarna Elma och Maria för att få hjälp och stöd kring din ekonomi. Rådgivningen är kostnadsfri.

Budget- och skuldrådgivning är till för dig som är folkbokförd i Ängelholms kommun. Vi ger dig rådgivning på det sätt du känner dig bekväm med; via telefon, mejl, digitalt möte eller via besök på Stadshuset.

— Vi träffar många som behöver hjälp med sin ekonomi, både med och utan skulder. Alla kan någon gång hamna i ekonomiska svårigheter och då kan vi som rådgivare vara ett bollplank och ge stöd för att komma på rätt bana igen, säger Elma, budget- och skuldrådgivare i Ängelholms kommun.

Det här kan du bland annat få hjälp med:

  • Få en överblick över din ekonomiska situation
  • Prioritera viktiga betalningar
  • Upprätta ett sparande
  • Göra en budget
  • Upprätta hållbara avbetalningsplaner
  • Få information och stöd vid ansökan om skuldsanering och under skuldsaneringsperioden

Elma Bibic och Maria Elvenes har sedan maj i år arbetat med budget- och skuldrådgivning på heltid. Tidigare delade de tjänsten som budget- och skuldrådgivare på 75 procent, men med övergången till två heltidstjänster har de kunnat ta emot fler invånare och köerna har kortats ner.

— Det känns jättebra att vi kan erbjuda hjälp till fler för det finns ett stort behov. Sedan början på sommaren erbjuder vi även telefonrådgivning. Nu och framåt i höst har vi gott om tider som vi erbjuder, sedan kan antalet lediga tider gå lite upp och ner under året, säger Maria.

Som budget- och skuldrådgivare jobbar man under tystnadsplikt och rådgivningen är gratis.

Vill du veta mer om vilken hjälp du kan få av en budget- och skuldrådgivare kan du läsa det via länken:

Sidinformation

Publicerad:
2023-09-08