Ängelholm är årets skånska UF-kommun!

Tjej med rött lockigt hår och axelväska går mot en större byggnad. Hon vänder sig om mot kameran. Framför går tre personer. Fotograferad i motljus. Foto.

UF- företagandet i kommunen blomstrar! Detta enligt UF Skåne, organisationen Ung Företagsamhet i Skåne som utsett Ängelholms kommun till den bästa av Skånes 33 kommuner på just Ung företagsamhet!

Motiveringen lyder:

”Årets UF-kommun 2022/2023 har utvecklat sitt arbete med entreprenörskap och företagsamhet på alla fronter. Andelen grundskolelärare som arbetar med Ung Företagsamhet har ökat kraftigt, samtidigt som UF-företagandet i kommunen blomstrar.

Genom gedigen samverkan med näringslivet och ett stort engagemang för att unga i alla åldrar ska få utveckla sin företagsamhet, så har kommunen utmärkt sig framför alla andra i Skåne. Engagemang leder till framgångar och under det gångna året prisades UF-företag från kommunen för sina insatser”.

På Ängelholms gymnasieskola är lärare och elever givetvis stolta och glada över utmärkelsen. UF-arbetet har växlats upp och kopplats ännu närmre det riktiga näringslivet, föreningen Företagarna och Ängelholms Näringslivsbolag. Dessutom anordnas skolans egna UF-kickoff varje år, tävlingen Gökboet och sopplunchen är andra exempel som görs för att inspirera och höja ambitionerna för de unga företagarna.

Vi är glada och stolta för utmärkelsen, det är ett bevis på att satsningar vi gör är i rätt riktning. Vi har en lång tradition bakom oss med bra satsningar. Förra året var vi nominerade i inte mindre än tre kategorier på SM i UF i Stockholm; Årets vara, årets tjänst och årets UF-företag, berättar Jonas Karlsson, lärare i ekonomi och juridik på Ängelholms gymnasieskola.

Sidinformation

Publicerad:
2023-10-19