Medaljregn över Pomona förskola när skolmatstävlingen White Guide Junior avgjordes

Bildkollage. Victoria Bengtsson i svarta kockkläder och vitt White Guide-förkläde sedd framifrån stående framför pressvägg på White Guide Juniorgala. Salladstallrikar på matvagn garnerade som ansikten. Barnhänder håller tumme upp över låda med grönsaker som hämtats på ICA Källan efter att de gått ut.

Finalisten Victoria Bengtsson, skapelser från Pomona förskolekök och resultat från ett maträddarbesök på ICA Källan i Skälderviken.

När den prestigefyllda skolmatstävlingen White Guide Junior avgjordes för en vecka sen blev det medaljregn över Pomona förskola i Ängelholm och förskolekocken Victoria Bengtsson. Förskolan tog hem förstapriset i de två kategorierna ”Årets förskolekök” och ”Läropriset”. Dessutom blev det en en tredjeplats i kategorin ”Årets mellanmål” och en andraplats för Victoria i kategorin ”Årets förskolekock”.

– Vi är förstås otroligt stolta över detta. Att vi fick Läropriset känns som en jättefint kvitto på vårt hållbarhetstänk där vi försöker integrera hållbar mat i förskolan genom till exempel maträddarprojektet, våra egna odlingar och så försöker vi få fler att äta mer hållbar mat, säger Victoria Bengtsson.

White Guide Juniors motivering till Årets Förskolekök 2023:

Välkommen på en magisk resa som går genom odlingar, utforskarlådor, utomhusmatlagning och maträddningsexpeditioner. Slutstationen: En måltid som smakar fantastiskt!”

White Guide Juniors motivering till Läropriset 2023:

Var kommer maten ifrån? Och hur kan den bli så god? På denna förskola får de riktigt stora frågorna sina svar – så enkla att minsta barn kan förstå!”

Sidinformation

Publicerad:
2023-11-07