Valhall förskola har öppnat!

Lekplats för små barn om given av två röda tegelbyggnader och träd i bakgrunden. Foto.

Valhall förskola.

En tidigare logementsbyggnad i Valhallområdet i Ängelholm har nu blivit förskola. Den har fått färgglada teckningar i fönstren, ljusa rum med nya möbler och en utegård med rutschkanor.

Förskolan har sju avdelningar med plats för 100 barn. Sedan i början av oktober har 60 barn flyttat in, många av dem kommer från förskolorna Måsen och Barnhagen.

– Äntligen inflyttade! Här ska vi se till att skapa de bästa lek- och lärstunderna för barnen. Vi är i full gång med att utforska vår nya omgivning, säger Ellinor Roos, rektor för Förskoleområde Norr i Ängelholms kommun.

Förskolan är ett välkommet tillskott i Ängelholm, som med inflyttning ser ett ökande behov av förskoleplatser. Näst på tur står Tegelgården inne i centrala Ängelholm med åtta avdelningar som beräknas vara klar i början av 2024.

Den 29 november kl. 9.30 invigs Valhall förskola och media bjuds in till tillfället. Vårdnadshavare kommer att bjudas in vid annat tillfälle.

Fakta om Valhall förskola

  • Öppnade i början av oktober 2023.
  • Byggnaden ägs av Annehem och hyrs av Ängelholms kommun.
  • Förskolan har sju avdelningar med plats för 100 barn.
Trähurtsar med böcker och leksaker i ett ljust rum. På golvet ligger två ovala grå mattor. Foto.

Ett av rummen på Valhall förskola.

Ljust rum runt bord och låga stolar. Väggen till höger består till största delen av fönster från golvet. Längs bortre väggen finns en diskho med vita skåpsluckor upptill och nertill är glasad. Längs vänster vägg står ett långsmalt träbord med färgade papper upplagda. På väggen hänger färgade ihopknycklade papperskontruktioner. Foto.

Pysselrum på Valhall förskola.

Sidinformation

Publicerad:
2023-11-16