Äldreboendet Fridhemslund invigt

Verksamhetschef Anette John (Vardaga), Ida Ek regionchef (Vardaga), Robin Holmberg (kommunstyrelsens ordförande) och Liss Böcker (kommunstyrelsens 1:e vice ordförande).. foto.

Verksamhetschef Anette John (Vardaga), Ida Ek regionchef (Vardaga), Robin Holmberg (kommunstyrelsens ordförande) och Liss Böcker (kommunstyrelsens 1:e vice ordförande).

Det nya äldreboendet på Fridhemsområdet invigdes igår under torsdagen. Representanter för kommunen, för den privata aktören inom äldreomsorg Vardaga och fastighetsbolaget Odalen var på plats för bandklippning och rundvandring i de nya lokalerna.

Äldreboendet står nu klart för inflyttning för boende från Bäckagården och Solängen. Fridhemslund har plats för 80 boenden, där hälften är demensplatser.

Sedan en period har Solängens boende tillfälligt huserat först i Laholm och sedan i Helsingborg i avvaktan på att bygget av Fridhemslund blir klart. Nu går de första flyttlassen den 29–30 november för Solängens del. Bäckagården följer sedan efter och flyttar in den 6–7 december.

Robin Holmberg klippte bandet när Anette John och Kristoffer Andersson (Odalen) höll i de båda ändarna.

En vit sänggavel med strukturatur. foto.

Sänggavel finns i alla boenderum, där ett inbyggt rörelselarm erbjuds som alternativ.

En handikapptoalett i ett kaklat badrum.foto.

Så här ser en toalett i boendelägenheterna ut.

Sidinformation

Publicerad:
2023-11-24