Ännu en ny förskola i Ängelholm, Tegelgården är invigd!

Barn från Tegelgården och Kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg klipper bandet. Foto.

Barn från Tegelgården och Kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg klipper bandet!

I hjärtat av Ängelholm står nu nya Tegelgården redo att välkomna 140 barn till en modern och inspirerande lärmiljö. Ängelholms kommun och Ängelholmslokaler har samarbetat för att skapa en förskola som sätter guldkant på våra barns vardag.

Tegelgården har växt som förskola

Tegelgårdens förskola har vuxit i och med nybyggnationen. Gamla tegelgården var Ängelholms äldsta förskola och byggdes 1970, den revs 2022. Från den gamla förskolans fyra avdelningar har den nya nu expanderat till åtta, redo att välkomna fler små rymdhjältar till avdelningar med temanamn efter rymden.

Åtta avdelningar

Det finns åtta avdelningar på förskolan. De yngre barnen hör hemma på Saturnus, Jupiter, Månen och Stjärnan medan de äldre barnen hör hemma på Tellus, Kometen, Pluto och Solen. Varje avdelning är en unik värld av lek och lärande. Avdelningarna arbetar två och två tätt tillsammans vilket skapar trygghet och fler kompisar.

30 engagerade pedagoger, barnskötare och förskollärare, tillsammans med lokalvårdare, två kockar och en vaktmästare, utgör personalteamet på Tegelgården tillsammans med rektor Camilla Follrud.

Utemiljöer för både lek, utforskande och vila

Fyra unika utemiljöer, två för de yngre och två för de äldre, garanterar lek och skoj för alla. Alla barn sover utomhus i sovsäckar på madrasser. Varje avdelning har en kreativ ateljé där fantasin får flöda fritt. En mysig sagohörna finns på övre plan där det finns möjlighet till högläsning och gemensamma pratstunder. Det finns givetvis en lugn zon för reflektion, planering och lite vila för personalen.

Sidinformation

Publicerad:
2024-02-29