Mars: En månad fylld med klassiska toner, äggjakt och vetenskap

Mars inleds med en klassisk konsert för att fira internationella kvinnodagen och sedan fortsätter månaden med spännande författarbesök och Vetenskapsveckan Ängelholm. Dessutom står påsken inför dörren med påskpyssel, äggjakt och allt skoj som det innebär!

Gå på klassisk konsert på internationella kvinnodagen!

Ängelholms kulturskola bjuder in till konsert med musik från endast kvinnliga kompositörer dagen till ära. Det blir musik från 1500-talet till 2000-talet.

Tid: 8 mars kl 19:00.

Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Hörsalen. Fri entré!

Författarbesök på Stadsbiblioteket

Jesper Roine, en av landets ledande ojämlikhetsforskare kommer till Ängelholm

Jesper Roine besöker nu Ängelholms Stadsbibliotek för att föreläsa utifrån sin aktuella bok "Därför är ojämlikheten viktig: om rika, fattiga och alla däremellan".

Jesper Roine är professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Stockholm och verksam vid forskningsinstitutet SITE. Han är medgrundare av ekonomibloggen Ekonomistas samt ledamot av Finanspolitiska rådet. Roine har tidigare publicerat den bästsäljande boken "Thomas Pikettys Kapitalet".

Tid: Tisdag 12 mars kl. 19:00.

Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Hörsalen. Ingen föranmälan.

Margareta Persson berättar om hennes bok ”Funktionshinderrörelsen under 150 år”

Margareta Persson, författare och tidigare riksdagsledamot, besöker Ängelholms bibliotek för att berätta om funktionshinderrörelsens historia i Sverige. Hennes bok ”Demokratins styvbarn – funktionshinderrörelsen under 150 år” gavs ut förra året och strävar efter att synliggöra en stor och viktig rörelse som ofta har glömts bort i historieskrivningarna av våra svenska folkrörelser.

Tid: Torsdag 21/3 kl. 19:00.

Plats: Ängelholms stadsbibliotek, Hörsalen. Ingen föranmälan.

Vetenskapsveckan Ängelholm

Vetenskapsveckan Ängelholm på temat HÄLSA och TEKNIK erbjuder en unik möjlighet att möta och lyssna till forskare från akademin och framgångsrika lokala företag som låter dig få ta del av sina spännande världar för en stund.

För vem? Här möts skolelever, allmänhet, företagare och professorer under samma tak. Det bjuds på panelsamtal, fika och spännande föreläsningar.

Tid: 19-21 mars.

Plats: Rönnegymnasiet, Skolgatan 8.

Påsklov på bibblan!

Pyssla, måla och leta ägg på bibblan.

Tid: 22-28 mars under ordinarie öppettider.

Plats: Stadsbiblioteket. Ingen föranmälan.

På biblioteken i Vejbystrand och Munka Ljungby går det se på knattebio och lovbio.

Påsklovskul på både Ängelholms flygmuseum och Järnvägens museum

Öppet alla dagar. Vi bjuder på roliga aktiviteter för alla åldrar.

När? 23 mars till 1 april.
Tid? Klockan 10-16.

Bad och äggjakt på Toftabadet

Välkomna till Toftabadet för sim och lek! Påskharen har gömt påskägg i simhallen för er att leta upp under hela veckan. Om ni lyckas hitta ett ägg får ni ett pris av personalen. Varje dag lägger påskharen även ut ett guldägg som ger ett extra fint pris.

  • 26 mars: 13:00-20:00
  • 27 mars: 13:00-20:00
  • 28 mars: 13:00-17:00
  • 30 mars: 09:30-14:00

Entrepris:
Vuxen 70:-
Ungdom 6-17 år 35:-
Barn 3-5 år 20:-

Stärk kroppen på något av våra utegym

Föredrar du att träna utomhus, på de tider som passar dig? Då kan du besöka något av de fina utegymmen som finns i Ängelholm.

Låt spången leda dig ut till vindskyddet i Kronoskogen!

Har ni besökt det vackra vindskyddet i Kronoskogen? En träspång från Järnvägens museum leder hela vägen fram till vindskyddet. Taket kan öppnas! Det luktar av trä och skogen intill. Sov under stjärnorna, eller bara ta med en kompis och en termos och befinn dig i mitt ute i skogen- men ändå bara tio minuter från Järnvägsstationen.

Öppet dygnet runt, året runt. Du hittar spången in vid entrén till Kronoskogen vid Järnvägens museum.

Sidinformation

Publicerad:
2024-03-05