Upptäck Tulpanrundan – njut av vårens färgsprakande rabatter

En vackert utslagen tulpan på en smal grön stjälk, där kronbladen går från cerise-röd till ljust gul och krämvitt mot kronbladens ytterkanter syns i närbild. I bakgrunden anar man grönsa blad och fler blommor av samma sort, lite suddigare. Bilden är avskalad och till höger i bild mot en lätt grå bakgrund syns texten "Välkommen till Tulpanrundan i Ängelholm". Foto/affisch.

Nu börjar tulpanerna slå ut. Passa då på att gå Tulpanrundan som guidar dig mellan elva tulpanplanteringar i centrala Ängelholm.

I Ängelholm älskar vi blommor. I rabatter, i krukor, på ängar och på våra broar. I år satsar kommunen lite extra på just tulpaner, och under blomningen nu i april och maj kan alla som vill passa på att gå Tulpanrundan.

Med hjälp av en karta guidas du längs en två kilometer lång runda i centrala Ängelholm. Längs rundan hittar du elva planteringar med fantasifulla och färggranna arrangemang. Gå rundan när du vill, ensam eller med vänner. Gå hela varvet, gå den flera gånger, eller välj ut de planteringar som passar dig bäst. Bara att njuta, så länge det blommar!

Kartan kan du hämta ut på Stadshuset, på Turistbyrån eller på Stadsbiblioteket. Ta med telefonen på rundan, med den skannar du qr-koden vid varje plantering och läsa mer om dina favoritsorter.

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-17