Ny pumptrackbana slår upp portarna inför svenska mästerskapen

En person på pumptrackcykel hoppar över en kulle. Foto.

Gustav Aspegren testkör den nya banan i hög fart.

Den 8 maj kunde Engelholms BMX-klubb stolta visa upp sin nya satsning: en ny pumptrackbana belägen sidan om BMX-banan vid södra utmarken. Banan är inte bara en mötesplats för cykeltokiga Ängelholmare utan kommer också vara värd för de kommande svenska mästerskapen i pumptrack, som äger rum den 13 juli. Ängelholms kommun är med på ett hörn och har hjälpt till att finansiera den nya banan.

Pumptrack är en sport där deltagarna använder en pumpande rörelse snarare än pedaltramp för att bygga upp fart. Men banan är inte enbart till för cyklister.

"Egentligen är allt med hjul välkomna på banan som kickbike och skateboard. Helst vill vi inte se några fordon med motorer", säger Andreas Berner, projektledare för banan.

Pumptrackbanan sedd uppifrån. Foto.

Pumptrackbanan förväntas stå klar i juni, men den officiella invigningen är den 12 juli, dagen före svenska mästerskapen går av stapeln.

Det är Allmänna arvsfonden, Stiftelsen Gripen, RF-SISU Skåne och Ängelholms kommun som har finansierat banan.

"Arbetet med banan är igång ett tag till och vi räknar med att den ska vara redo för åkning i juni, med en officiell invigning planerad till den 12 juli", säger Andreas Berner.

Christina Hanstål (M), ordförande i nämnden för kultur, idrott och fritid i kommunen, ser stor potential i den nya anläggningen. "Det här blir en viktig mötesplats som är öppen för alla. Vi ser fram emot att inviga banan och välkomna både tävlande och besökare till mästerskapen."

Projektledaren håller pressträff. Foto.

Andreas Berner, som är projektledare visar upp banan under en pressträff.

Gänget står uppställda framför fotografen. Foto.

Andreas Berner, projektledare, Camilla Park, Allmänna arvsfonden, Johan Lindström, Velosulotions, Peter Björkqvist, Ängelholms kommun, Christina Hanstål (M), ordförande i nämnden för kultur, idrott och fritid och Jenny Ohlsson, ordförande Engelholms BMX klubb.

Sidinformation

Publicerad:
2024-05-13