Årets njutbara konserter vid Rönne å i Ängelholm!

Tullportsplatsen är platsen för Njutbart-konserterna

Den långa traditionen med vackra toner vid Tullportsplatsen i Ängelholm återkommer självklart i sommar. Med start den 27:e, bjuds du på magiska musikupplevelser helt gratis. I år finns restriktioner om väskor. Men annars ska allt ske traditionsenligt. Njutbart helt enkelt.

Tid och plats

Torsdagen den 27 juni, 4 juli, 11 juli och torsdagen den 18 juli.

Tullportsplatsen, Vita Räck Ängelholm.

Insläpp kl. 17.30, konsert kl. 18-19

Väskor

Vi följer givetvis polisens och andra myndigheters riktlinjer för konserter.

  • Ingen väska får vara mer än 40x40 cm
  • Alla väskor ska visas upp för funktionärer på plats.
  • Större picknickkorgar bör delas upp i mindre korgar.
  • Filt och camping-stol är tillåtet
  • Kom i tid, då det kan bli köer, men våra funktionärer kommer göra sitt bästa

Detta är 2024-års Njutbart-konserter

Torsdagen den 27 juni
Alexandra Büchel Zetterström och Fredrik Zetterström

Alexandra Büchel Zetterström och Fredrik Zetterström Foto: Knut Koivisto

Detta äkta par och operasångare i världsklass bjuder på en kväll full av skön musik och underhållning. Ni kan förvänta er en blandning av populärklassisk musik, visa, pop och musikal.

Alexandra har nyligen framträtt i Grünewaldsalen med Kungliga Filharmonikerna och i sommar återvänder hon till titelrollen i Malin Bångs Judith på Teatro Municipal i Saõ Paulo, Brasilien.

Fredrik har bland annat gjort succé i roller som Rigoletto, Scarpia i Tosca och Jago i Otello. Tillsammans bjuder de på en oförglömlig kväll med vackra röster och gripande musik.

Kvällens ackompanjatör: Tommy Jonsson, bördig från Ängelholm.

Torsdagen den 4 juli:
Eva Dahlberg och husbandet med poetisk gästartist!

Följ med på en magisk resa tillbaka till 70-talet med Eva Dahlberg och hennes fantastiska husband! Kvällen kommer att fyllas med progrock, visor och tidlös musik när Eva intar flytbryggan tillsammans med Limme Johnsson på gitarr och som kapellmästare, Patric Glivesson på bas, Carl Magnus Consitt på slagverk och Thom Som Monsierus på gitarr.

Vi är även stolta över att presentera ett helt nytt inslag: gästartist Moa Eriksson Sandberg, en författare med en djup poetisk ådra. Moa kommer att läsa utvalda, vackra verk som får oss att reflektera över gränsen mellan verklighet och fiktion.

Det blir en kväll fylld av musik, poesi och inspiration – missa inte!

Torsdagen den 11 juli:
Rainrock hyllar Pugh Rogerfeldt

Rainrock bjuder på Pugh Rogerfeldts legendariska, speciella och fina alster.

Pughs bror Ingemar Rogefeldt leder originalbandet Rainrock i en hyllningskonsert till den legendariske musikern. Med sig på scen har de Ingemar Rogefeldts söner, Johnny Rogefeldt (gitarr, mandolin, sång) och Lill Pugh-Jens Rogefeldt (sång). Publiken kan också se fram emot att återse Jerkas trummis Peder SundAHL och Micke Finell.

Pughs enorma repertoar bjuder på en rad tidlösa hits, och det blir garanterat en kväll fylld av igenkänning och allsång.

Torsdagen den 18 juli:
Maia Hirasawa

Maia Hirasawa, artist och låtskrivare

Torsdagen den 18 juli bjuds vi på en oförglömlig sommarkväll i sällskap av Maia Hirasawa, en artist som med sin unika röst och fängslande melodier har trollbundit både den svenska och den japanska musikscenen.

Låtar som "And I found this Boy", "The Worrying Kind" och "Gothenburg" har etsat sig fast i våra hjärtan, och genom åren har hon släppt sex hyllade album i Sverige och byggt en gedigen karriär i Japan, där hon firat stora framgångar.

Maia Hirasawas musik är en blandning av pop, indie och singer-songwriter, med influenser från hennes svenska och japanska arv. Hennes texter är personliga och tankeväckande.

Maia Hirasawas unika röst och musik kommer passa vackert in i miljön i sommarkvällen vid Rönne å.

Sidinformation

Publicerad:
2024-06-19