AFter school

Välkommen till AFter school, en fritidsaktivitet efter skolan där du får möjlighet att utöva olika idrottsaktiviteter, hantverk och musik utifrån dina egna förutsättningar.

Aktiviteten är för dig som går i årskurs 4 till 6 och erbjuds en gång per vecka i Kungsgårdshallen i Ängelholm, Toftahallen i Munka Ljungby,i Strövelstorpshallen i Strövelstorp, på Kulturskolan och på Kronohäktet.

Aktiviteter för dig i årskurs 4-6

Aktiviteterna är för dig i årskurs 4 till 6. Vi arbetar aktivt med värdegrundsfrågor, som bygger på ett gott ledarskap. Vi vill skapa en trygg miljö där alla känner sig inkluderade och får en chans att växa. Vi erbjuder en mångfald av aktiviteter efter barnens önskemål, t ex fotboll, innebandy, gymnastik och bollekar.

Kungsgårdshallen, onsdagar 15.15-16.30

Aktiviteterna sker vanligtvis i Kungsgårdshallen. Du behöver inte föranmäla dig. Aktiviteterna är kostnadsfria.

Toftahallen i Munka Ljungby, måndagar 15.15-16.30

Årskurs 4-6 är välkomna till After school i Toftahallen. Du behöver inte föranmäla dig och aktiviteterna är kostnadsfria!

Strövelstorpshallen i Strövelstorp, torsdagar 15.15-16.30

Årskurs 4-6 är välkomna till After school i Strövelstorpshallen. Du behöver inte föranmäla dig och aktiviteterna är kostnadsfria!

Om AFter school

AFter school är en mötesplats i idrottshallen där alla barn efter skoltid får möjlighet att utöva olika aktiviteter i ett socialt prestigelöst sammanhang. After school är ett bra komplement till ordinarie föreningsliv. På After school kan barnen prova på olika idrotter för att det är kul, hälsosamt och socialt.

After school är en unik plattform där vi skapar goda relationer till barnen och på så sätt kan vi påverka deras val i livet. Tydliga riktlinjer och en gemensam värdegrund gör att chansen ökar att fler väljer en god livsstil på lång sikt.

Samarbetspartner

Vi samarbetar med Socialtjänstens ”fältare” och idrottsföreningar i kommunen. Vår ambition är att arenan ska ha många vuxna närvarande som också kan vara förebilder. Det är en viktig del i det förebyggande arbetet.

Ett collage av två bilder där den övre innehåller målarfärg och hinkar, den undre en flicka som sjunger i en microfon. Foto.

After School KULTUR, torsdagar 15.15-16.30

Skapa ny musik vid datorskärmen, måla, slöjda hållbart och prova stämpeltryck? På torsdagar kan alla som går i åk 4, 5 och 6 komma till Kulturskolan och Kronohäktet och bara ösa på med kultur!

När:
11 April kl 15:15 - 16:30
18 April kl 15:15 - 16:30

Var: Kulturskolan.

Vad: Prova på Stämpeltryck på jeans/ kläder/ papper, Måleriverkstad och Skapa Musik i Dator.

För vem: Alla som går i årskurs 4, 5 eller 6 i Ängelholms kommun. Det är bara att komma så löser vi allt på plats.

Ingen avgift!

Två barn i 10-årsåldern jobbar med ett datorprogram på en ipad att skapa musik. En kvinnlig lärare syns också i bild. Foto.

AFter School - Futsal

Aktivitet förebygger lyssnar in barnen och ungdomarnas drömmar. I augusti 2022 fick vi in önskemål från några ungdomar om att de ville spela Futsal, något de ansågs saknades i Ängelholm. Vi startade Futsal-träningar två gånger i veckan för att ge förutsättningar till att fler ungdomar ska kunna träffas och spela inomhus. Vi har startat upp ett samarbete med Vejby IF.

Öppna träningar för ålder 13 år och uppåt.
När: Tisdagar klockan 16.00-17.00
Plats: Kungsgårdshallen
Drop in kom som du är!

Kontakt

Erkin Hamidovic

Nicole Månsson

Sidinformation

Publicerad:
2024-04-02