Komvux som anpassad utbildning

Vi erbjuder vuxenutbildning till dig som har fyllt 20 år och har inlärningssvårigheter som beror på en intellektuell funktionsnedsättning eller förvärvad hjärnskada. Vi anpassar utbildningen efter dina förutsättningar och behov.

Denna utbildning ger dig kunskaper som du har nytta av på arbetet, fritiden och i hemmet. Du studerar i lugn miljö, i små grupper och vid ett eller flera tillfällen i veckan. Du är välkommen att hälsa på oss när du vill. Vi finns på Lärkgatan 6 i Ängelholm.

Kurser finns på olika nivåer

Grundläggande kurser

Natur och miljö, individ och samhälle, språk och kommunikation, svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska, biologi, fysik, kemi, teknik, samhällskunskap, geografi, historia, religionskunskap

Gymnasiala kurser

Hälsa, svenska, svenska som andraspråk, matematik, engelska, samhällskunskap, historia, religionskunskap, naturkunskap.

Du kan välja att läsa en hel kurs eller endast en delkurs. Om du behöver validering eller är osäker på vilken kurs du ska välja kan du börja med en orienteringskurs. Efter avslutad kurs får du intyg eller betyg.

Ansökan

Du kan söka kurser när du vill under året. Så snart vi har plats får du din utbildningsplats. Utbildningstiden kan variera beroende på dina förkunskaper och dina mål med studierna.

Om du inte har studerat på Komvux tidigare blir du kallad till ett samtal där du får berätta mer om dig själv och där vi berättar om skolformen. Ansökningsblankett finns hos vår studie- och yrkesvägledare.

Sidinformation

Publicerad:
2024-05-12