Ljusfesten

Tid:

Plats: Tullportsplatsen

Mer information: länk till mer information om evenemanget

I över två har vi längtat efter att få vara tillsammans. Att se Ängelholm spira av känslor, människor och besökare och oförglömliga ögonblick. Nu kan vi äntligen se fram emot en sommar då vi möts igen! Den 5 augusti är Ljusfesten äntligen tillbaka!

Årets program

Kvällens konferencier: Matilda Alborn

16.30 Walk of Fame – Kommunfullmäktiges ordförande inviger tre nya walk of fame stenar på Storgatan

17.30 Ljusfestlopp – Med start på Stortorget och målgång på Hälsotorget

17.45 Engelholm Marching Band – Marsch från Stortorget till Tullportsplatsen

18.00 Engelholm Marching Band konsert framför scen

18.20 Maja Jakobsson med band

19.00 Rockabilly Fabulous

20.15 Lisa Miskovsky

21.15 Illuminerad båtparad med prisutdelning

Lisa Miskovsky

Platinasäljande Lisa Miskovsky är en av musiksveriges absolut mest etablerade artister och låtskrivare. Hon har sålt över 200 000 album, vunnit två Grammisar, erhållit fem Rockbjörnar och har, utöver sitt eget artisteri, haft stora framgångar som låtskrivare åt andra och varit en del av tonvis med samarbeten i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Till exempel har Lisa skrivit ledmotivet till tv-spelet ”Mirrors Edge”´s soundtrack och återfinns som låtskrivare på Backstreet Boys världshit ”Shape of My Heart”.

Folkkära Lisa är högaktuell efter sin medverkan Melodifestivalen 2022 med bidraget ”Best to Come”. Låten fick en flygande start: den placerade sig direkt efter släppet på Svensktoppen och passerade strax efter det 1 miljon streams på Spotify.

Rockabilly Fabulous

Med en stor dos glädje, energi och musikalitet bjuder superproffsen i Rockabilly Fabulous på ett avväpnande framträdande i toppklass med massor av ös, glitter och kvinnlig power!

Lite som ett kvinnligt The Baseballs gör trion och deras band sina egna tolkningar av låtar som Elton Johns ”I’m Still Standing” och Roxette’s ”The Look”, varvat med egenskrivet material i modern rockabillytappning. De har roterat på radio och gästat TV. Julen 2021 gjorde de en 18 datum lång julturné landet runt med The Boppers och Brolle.

Modern Rockabilly – men allra mest Fabulous!

Maja Jakobsson

Maja har sjungit och uppträtt sedan barnsben och efter finalplatsen i Talang där hon fick en ”golden buzzer” av Bianca Ingrosso har karriären tagit fart. Med många nya spännande grejor på gång släppte hon även senaste singeln ”Dream On” som tog hem priset och vann P4 nästa Kristianstad.

Anmäl dig till årets båtparad

Vill du medverka med din båt under årets ljusparad?

Anmäl dig till båtparaden

Tävling! Vinn platser på Laxen under Ljusfestens båtparad

För att delta i tävlingen tryck på länken och svara på frågan: Hur många gånger går turistbåten Laxen enligt turlista under en säsong mellan Skäldervikens småbåtshamn och Stadshusets brygga tur och retur?
De första 25 vinner två platser med Laxen som första båt under båtparaden. En påse chips från Bjärechips och en dryck från Englamust ingår också.
Till tävlingen

Sponsorer

Ängelholms Näringsliv

ICA Maxi

Bjäre Chips

Englamust

Hotell Lilton

Hus 57

Skåne Marin

Vattnets Hus

Plats

Tullportsplatsen

Arrangör

Ängelholms kommun https://www.engelholm.se