Att upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt

Tid:

Plats: Jarl Kulle scenen

Du som är ledare, ungdom eller vuxen, du som finns på fritidshemmet, eller gården, i kulturen, aktiviteten eller idrotten. Du som finns där barn & unga spenderar sin fritid är viktig och kan göra skillnad.

På Jarl Kulle 13 oktober, 18:00 – 20:00 uppmärksammar vi Skåneveckan för psykisk hälsa genom att lyfta frågor som berör våra barn och unga ur deras eget perspektiv i samarbete med ungdomsfullmäktige i Ängelholm.

Välkommen till en fullspäckad kväll där vi får höra Christel Lynch från Folkhälsomyndigheten berätta om en utbildning som heter ”Ledare som lyssnar”. Den ger dig som ledare kunskap om psykisk hälsa och hur du kan upptäcka och stötta barn och unga som mår dåligt psykiskt. Du får även tips om hur du kan stärka den psykiska hälsan hos de barn och unga som du leder.

Vi kommer under kvällen även att få höra Maria Rooth som är en av Sveriges framgångsrikaste ishockeyspelare genom tiderna, invald 2015 i Internationella Hockeyförbundets Hall of Fame. Hon föreläser om sina pusselbitar till framgång som går att applicera i alla sammanhang. Maria ger exempel från sin karriär, där tankens kraft, drivkraft och passion, samt en talang för att arbeta hårt tagit henne långt. Genom sin resa vill hon inspirera andra att drömma stort och nå sina mål.

Under kvällen kommer du även att få möte Ängelholm kommuns ungdomsfullmäktige, musik från Straps från Kulturskolan och så mycket mer. Eventet är kostnadsfritt.

Anmäl din medverkan på Att upptäcka och stötta barn som mår dåligt (esmaker.net)

Fler evenemang under Skåneveckan

10 oktober – Elithockeybröder om att tackla motgångar

För unga upp till och med 18 år.

Till evenemanget

11 oktober – ”Måla det du känner” med Ebba-Kristina på HIK Kick Off

Främst för dig med funktionsnedsättning i åldern 13-30, i samband med HIK Kick Off:s ungdomsverksamhet på MK-huset. Men du är förstås välkommen även om du inte har funktionsnedsättning.

Till evenemanget

12 oktober – ”Måla det du känner” med Ebba-Kristina

MK-husets ordinarie ungdomsverksamhet. För dig som är 13-18 år.

Till evenemanget

14 oktober – Konsert med Maja Francis

Öppet för alla.

Till evenemanget

Tveka inte att be om hjälp om du mår dåligt

Att må dåligt är inget konstigt eller ovanligt och inget man ska skämmas för. Tvärtom, det är vanligare än många tror men det finns hjälp att få. Känner du igen dig tveka inte att ta kontakt med någon du känner eller vänd dig till oss på Ängelholms kommun eller till Region Skåne eller någon av alla frivilligorganisationer som finns:

Stöd och rådgivning Ängelholms kommun

Region Skåne

Frivilligorganisationer (Skåneveckan.se)

Allt som händer under Skåneveckan

Det är inte bara i Ängelholm det hunder. Under Skåneveckan som arrangeras över hela Skåne bjuds det på massor av aktiviteter på temat psykisk hälsa från den 10 oktober till och med 16 oktober.

Skåneveckans webbplats

Plats

Jarl Kulle scenen

Arrangör

Ängelholms kommun https://www.engelholm.se