Krisberedskapsdag på Stadsbiblioteket – Krisberedskapsveckan

Tid:

Plats: Plats ej angiven

Lördagen den 24 september fylls Ängelholms stadsbibliotek med besök från spännande aktörer som visar upp och berättar om krisberedskap. Frivilliga resursgruppen visar hur man packar en krisberedskapslåda och berättar om hemberedskap, Barkåkra Scoutkår lär oss hur man lagar krismat på stormkök och Ängelholms kommun visar hur en trygghetspunkt kan fungera. Både vuxna och barn kan också testa sina kunskaper om hemberedskap och tävla om fina vinster.

Krisberedskapsdagen på Stadsbiblioteket är en av tre dagar där du kan lära dig om hemberedskap under årets Krisberedskapsvecka. Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat.

Alla aktiviteterna är gratis och ingen förbokning krävs.

Mer som händer på Stadsbiblioteket under Krisberedskapsveckan

27 september Föreläsning med Jenny ”surtanten” Neikell

29 september Föreläsning med Niklas Kämpargård

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Initiativtagaren till kampanjen är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB).

MSB

Mer om hemberedskap

Utöver de föreläsningar och aktiviteter som erbjuds på temat kan du få information om hemberedskap på krisinformation.se eller om du vill hämta en tryckt broschyr på Ängelholms stadshus (”Om krisen eller kriget kommer”).

Hemberedskap (krisinformation.se)

Krisberedskap och totalförsvar i Ängelholm

Vid en kris, som ett långvarigt strömavbrott, behöver du som bor i kommunen ha egen beredskap och känna till var en trygghetspunkt kan öppnas. Information om trygghetspunkter, krisberedskap och totalförsvar och länkar till betrodda källor hittar du på engelholm.se.

Krisberedskap och totalförsvar – Ängelholm

Bli inte lurad!

Tänk på att alltid vara källkritisk i vardagen – låt dig inte luras.

Bli inte lurad – Myndigheten för Psykologiskt försvar