Föreläsning med Jenny ”Surtanten” Neikell – Krisberedskapsveckan

Tid:

Plats: Plats ej angiven

Jenny är en internationellt prisbelönt författare, flitigt anlitad föreläsare och expert inom fermentering och konservering. Hon producerar också sina egna syrade och ekologiska produkter. År 2016 belönades hon med titeln ”Årets bästa matproducent” efter att ha producerat fermenterade grönsaker under varumärket Surtantens syrade under flera år.

Foto: Tom Wall

Jenny Neikells föreläsning på Stadsbiblioteket är ett av tre tillfällen där du kan lära dig om hemberedskap under årets Krisberedskapsvecka.

Alla aktiviteterna är gratis och ingen förbokning krävs.

Mer som händer på Stadsbiblioteket under Krisberedskapsveckan

24 september Krisberedskapsdag på Stadsbiblioteket

29 september Föreläsning med Niklas Kämpargård

Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig. Initiativtagaren till kampanjen är Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB). Temat för Krisberedskapsveckan 2022 är mat.

MSB

Mer om hemberedskap

Utöver de föreläsningar och aktiviteter som erbjuds på temat kan du få information om hemberedskap på krisinformation.se eller om du vill hämta en tryckt broschyr på Ängelholms stadshus (”Om krisen eller kriget kommer”).

Hemberedskap (krisinformation.se)

Krisberedskap och totalförsvar i Ängelholm

Vid en kris, som ett långvarigt strömavbrott, behöver du som bor i kommunen ha egen beredskap och känna till var en trygghetspunkt kan öppnas. Information om trygghetspunkter, krisberedskap och totalförsvar och länkar till betrodda källor hittar du på engelholm.se.

Krisberedskap och totalförsvar – Ängelholm

Bli inte lurad!

Tänk på att alltid vara källkritisk i vardagen – låt dig inte luras.

Bli inte lurad – Myndigheten för Psykologiskt försvar