INSTÄLLT: Ljusfesten

Tid:

Plats: Tullportsplatsen

På grund av stormen Hans framfart och de ogynnsamma väderförhållandena som följer i dess spår har Ängelholms kommun konstaterat att det inte går att genomföra Ljusfesten på ett säkert sätt.

Det innebär att Ljusfesten som skulle hållas nu på fredag den 11 augusti ställs in.

Läs mer om varför Ljusfesten ställs in

 

Den 11 augusti sker en av våra mest älskade traditioner! Välkommen att tillsammans med artister, traditionell båtparad och en och annan överaskning som skapar sommarmagi längs Rönne å.

Program

16:30 Ljusfestloppet mellan Stortorget och Hälsotorget

17:45 Engelholm Marching Band från Stortorget till Tullsportsplatsen

18:15 Allsång med Paret – Tina Runesson & Fredrik Jernberg.

19:30 Rydm Crew

19:50 Laila Adele

21:00 Båtparad

21:45 Eldshow

*Tänk på att tiderna är cirkatider

På scen

Årets artister är laddade för magi på scenen i Rönne å. Varmt välkommen till Ljusfesten, en ljus och festlig tillställning med anor sedan 1966! I år hålls Ljusfesten den 11 augusti, vilket är en liten förändring från det vanliga datum.

Konferencier Mikael Gräntz.

Laila Adèle

En av Sveriges absolut starkaste röster innehas av Laila Adèle och den 11 augusti intar hon bryggan vid Tullportsplatsen!

Hon har blivit kallad för ”Lill Aretha” och ”Soulgudinna”.

Debutalbumet ”Laila Adèle” släpptes 2001, andra albumet ”Gratitude” släpptes 2006 & EP´n ”It’s time” 2016 & nya singeln ”Here I Am” 2023. Laila Adèle är en av Sveriges mest framstående sångerskor inom soulgenren och har blivit hyllad som både ”soulgudinna” och ”lill-Aretha”. Hennes röst är kraftfull, gripande och har en unik förmåga att beröra lyssnarna.

Under sin karriär har Laila deltagit i Melodifestivalen och imponerat på scenen med sin karisma och sitt stjärnstatus. Hon har även haft äran att vara sidekick till den legendariske Tomas Ledin i den hyllade krogshowen ”Skarpt läge”.

Laila har inte bara gjort sig ett namn som soloartist, utan har också gjort betydande insatser inom musikalvärlden. Hon har medverkat i bland annat ”Little Shop of Horrors”, ”Hairspray”, ”Jekyll & Hyde”, ”Legally Blonde the Musical”, ”Jesus Christ Superstar”, ”Miss Saigon”, ”Cabaret” och ”Rock of Ages”.

För närvarande turnerar Laila med musikalkonserten ”Från Broadway till Duvemåla”, en succéfylld föreställning som lockar utsålda hus över hela Sverige.

Rydm Crew

Har ni upplevt RYDM CREW? Om inte, så måste ni komma ner till Tullportsplatsen 11 augusti!

Talanger som slagit sig fram i Talang

RYDM CREW har verkligen satt trumbeats och attityd på kartan när det gäller underhållning. Deras framgång i Talang och de stående ovationerna talade sitt klara språk!

RYDM CREW grundades 2022 av Shaw Petronio, som började sin musikkarriär på gatorna i centrala London under början av 90-talet. Medlemmarna i RYDM CREW är människor i olika åldrar med olika talanger och bakgrund, vilket gör dem till en härlig mix av unika individer.

Deras show tar trumspelande till en helt ny nivå. RYDM CREW kombinerar imponerande teknik, koordination och energi för att skapa en oemotståndlig upplevelse för publiken. Med deras passion för musik och rytm skapar de ett häpnadsväckande samspel som inte bara får tårna att klappa takten, utan också ger en känsla av ren glädje och underhållning.

Vi ses 11 augusti på Tullportsplatsen!

Plats

Tullportsplatsen