Invigning av vänskapsbänkar och föreningsaktiviteter

Tid:

Plats: Stortorget, Ängelholm

På Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober slår Ängelholms kommun ett slag för att bryta ofrivillig ensamhet. Tillsammans med föreningslivet arrangeras ett evenemang på Stortorget i Ängelholm där 5 stycken vänskapsbänkar ska invigas för att sedan köras ut till sina nya hem i några av kommunens tätorter. Bänkarna ska bjuda in till till samtal och gemenskap mellan olika människor oavsett ålder, kön, religion, sexuell läggning och etnicitet.

Flera av föreningarna bjuder på till exempel prova-på-aktiviteter och uppvisningar.

Från klockan 15: föreningsaktiviteter

Klockan 17-18: föreläsning på Stadsbiblioteket med Christian Altenius om gemenskap genom aktivitet- så bryter vi ofrivillig ensamhet
Läs mer och anmäl dig till föreläsningen

Klockan 18: invigning av vänskapsbänkarna med Dansfabriken. Kristina Magnusson, kommundirektör klipper band. 4-5 dansare i olika åldrar framför dansnumret ”Det ordlösa mötet” som skrivits för just detta tillfälle:

”Dansen har en unik förmåga att bygga broar mellan människor, vi vill använda den kraften för att betona hur det går att sprida ringar på vattnet – genom att se varandra. På ett eller annat sätt, bekräfta varandras existens. Det kan vara främling till främling, över generationsgränser och/eller genom andra lager som gör att vi inte vill eller vågar blanda oss med varandra.”

Föreningar som deltar under dagen:

Behöver du hjälp med budget och skuldrådgivning?

Under dagen finns även kommunens budget- och skuldrådgivare på plats mellan klockan 16 och 18.

Mer som händer i Ängelholm under Skåneveckan för psykisk hälsa

Att se, fråga och hjälpa barn till en trygg miljö online – digital föreläsning, 9-15 oktober

Mötesplatser har öppet hus, 9-15 oktober

Plats

Stortorget, Ängelholm