Mötesplatser har öppet hus

Tid:

Plats: Plats ej angiven

Under Skåneveckan för psykisk hälsa har Ängelholms kommuns mötesplatser öppet hus.

MK- huset för dig som är högstadieungdom upp till 18 år

MK-huset är fritidsgården i centrum som är öppen för dig som går på högstadiet upp till 18 år. MK-huset ligger på Storgatan 40 två trappor upp. Här kan du träffa nya vänner, spela biljard och pingis, repa och spela in musik, pyssla, spela VR-spel eller andra konsolspel, titta på film eller bara koppla av och umgås.

Öppettider till MK-huset

Ängelholms bibliotek – bokcirklar och digital vägledning

Stadsbiblioteket, digital vägledning, 10 oktober kl. 10.30-11.30 (drop-in), kl. 18.00

Bibliotekets digitala vägledning är platsen för dig som behöver hjälp och har frågor om din mobil, bärbara dator eller surfplatta. Har du till exempel problem att komma igång med en speciell app, vill ladda ner en e-bok eller träna dig på att skriva SMS så hjälps vi tillsammans åt för att lösa problemet med dig.

Vejbystrands bibliotek, Kristoffer Lieng: Från Vejbystrand till Ryssland, 10 oktober kl. 18.00

Kristoffer Lieng har tillbringat halva sitt liv i och med Ryssland. Till yrket är han författare, journalist och universitetslärare. Han har varit reporter på Sveriges Radio, Svenska YLE, Radio Rysslands röst och Russia Today, samt undervisat på universiteten i Lund och Moskva. När han besöker Vejbystrands bibliotek berättar han om sin bok Sill i päls – 20 år i Putins skugga (2020) där han på ett personligt sätt skildrar hur han lämnade Vejbystrand och begav sig till ett främmande och spännande Ryssland.

Södra utmarkens bibliotek, Eva Robild trädgårdsjournalist, 11 oktober kl. 18.00

Eva Robild är en av Sveriges mest aktiva och efterfrågade trädgårdsjournalister med ett tjugotal böcker och otaliga tidningsartiklar bakom sig.

Onsdag 11/10 – Bokcirkel: Jennifer Egans ”Sockerhuset”, kl. 18.00 på Stadsbiblioteket

Vi träffas och diskuterar Jennifer Egans senaste bok, ”Sockerhuset” – en bok som bland annat rör sig kring teman som hur vi förhåller oss till ett samhälle där den digitala utvecklingen mer och mer definierar våra identiteter.

Café Hopp – för personer med demens och anhöriga

9 oktober klockan kl 14:00, Kronohäktet på Tingstorget, Ängelholm

Att leva nära någon med demenssjukdom leder ofta till social isolering då ”normala” sociala sammanhang blir svårare och svårare att bemästra för den drabbade. Samtidigt har den anhörige svårt att lämna hemmet på grund av vård som ska ges eller risker som finns ifall den drabbade är ensam hemma. Därför finns Café Hopp som är en caféträff för drabbade av kognitiv sjukdom (demenssjukdom) och/eller deras anhöriga. Ingen föranmälan.

För seniorer och äldre

Gymnastik, och fikastund

Mötesplats Willan på Åsbogatan 40, 26251 Ängelholm:

  • Gymnastik 10 oktober och 12 oktober klockan 10:30-11:00
  • Fikastund 13 oktober klockan 13-15. Vi berättar om hur vi fångar upp och motverkar ensamhet. Vi bjuder på kaffe och kaka.

Viktoriagården, Sanatorievägen 16, 266 52 Vejbystrand:

  • Gymnastik 12 oktober klockan 10:15-10:45
  • Fikastund 12 oktober klockan 13-15. Vi berättar om hur vi fångar upp och motverkar ensamhet. Vi bjuder på kaffe och kaka.

För frågor kontakta karin.dahl@engelholm.se

Mer som händer i Ängelholm under Skåneveckan för psykisk hälsa

Invigning av vänskapsbänkar & föreningsaktiveter – Stortorget, 10 oktober

Gemenskap genom aktivitet, så kan vi stoppa ofrivillig ensamhet – föreläsning på Stadsbiblioteket, 10 oktober

Att se, fråga och hjälpa barn till en trygg miljö online – digital föreläsning, 9-15 oktober