Årets viktigaste händelser

Årets viktigaste händelser

Vision Ängelholm 2035

Tillsammans med omkring 1 000 engagerade invånare har en ny vision tagits fram för hela Ängelholms kommun. Det handlar om Andan, Människorna och Platsen. Kort sagt: det är tillsammans vi formar framtidens Ängelholm.

Himlavalvet – Ny bro över Rönne å

I december presenterades vinnaren i arkitekt-tävlingen för en bro som kan ersätta Pyttebron. Av 44 inlämnade bidrag vann Himlavalvet som föreslås ha en trappa i bågarna vilket kommer skapa utflyktsmöjligheter med en fantastisk utsikt.

Ett lyft för äldreomsorgen

Genom den statliga satsningen Äldreomsorgs-lyftet har cirka 50 vårdbiträden i Ängelholm kunnat vidareutbilda sig till undersköterskor på arbetstid.

Stadsbiblioteket återinvigs

Lagom till jul öppnade stadsbiblioteket igen efter omfattande renoveringar. Det nya biblioteket erbjuder mer anpassade miljöer för barn och unga, en restaurang i markplan och Galleri Moment blir med integrerad del av biblioteket.

Efterlängtad inflyttning i Villanskolan

Efter att byggnationen slutfördes under hösten har skolan inretts som en modern skola med kunskap och utveckling i fokus. En officiell invigning kommer ske under våren 2022

Matglädje i förskolan

I november stod Ljunggårdens förskola som vinnare i kategorin Årets bästa matglädje i Arla Guldko 2021. Även Pomona förskola gick till final i kategorierna Årets förskolekök och Årets förskolekock i White Guide Junior.

Nattjour för hemlösa

I januari öppnade en nattjour med plats för 6-7 personer. Nattjouren kan täcka de mest basala behoven för personer som i akut behov av en sängplats för natten.

Saftstationen – Ängelholms största bostadsprojekt

Etapp 1 av Ängelholmshems projekt på Stations-området är färdigt med 154 hyreslägenheter och ytterligare 117 lägenheter blir färdiga för inflytt under våren 2022. I huset finns även en gruppbostad med 6 lägenheter.