Digitala tjänster för denna sida
Brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete
Kommunens brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete bygger på aktivt samarbete – externt och internt i vår organisation.
Skydda dig mot brott
Du kan minska risken att utsättas för brott. Det finns en rad aktörer som har praktisk information om förebyggande saker som du kan göra för att minimera risken för att utsättas för brott.
Trygghetsdialog
Grannsamverkan och trygghetsvandring är en beprövad metod för att minska brottsligheten och öka tryggheten i ett bostadsområde. Nu byter vi ut trygghetsvandring mot trygghetsdialog och inför en digital plattform. Det möjliggör att du under lite längre tid kan lämna in dina tankar kring vad som känns otryggt i ett visst område.
Trygghetsdialoger genomförs återkommande i kommunen och datum för kommande dialoger synliggörs via sociala medier och på engelholm.se
Våldsbejakande extremism
Våldsbejakande extremism handlar om att bejaka och bruka våld som medel för att förverkliga extrema ideologiska åsikter och idéer för att uppnå en samfällsförändring.
I Sverige delas våldsbejakande extremism upp i tre miljöer:
- Vänsterextrema miljön
- Högerextrema miljön
- Våldsbejakande islamistiska miljön
Ängelholms kommun arbetar mot våldsbejakande extremism och i samarbete med CVE, Center för våldsbejakande extremism. Vi stödjer samverkan mellan olika aktörer för att identifiera problem och genomför riktade utbildningsinsatser.
Orostelefon om radikalisering
Här kan du få anonymt stöd på dina villkor. Du kan få gratis stöd och rådgivning om du är orolig för någon i din närhet, men även om du befinner dig i en miljö som du vill lämna.
Avhoppare
Individer som vill hoppa av en extremistmiljö och som söker skydd eller hjälp kan antingen kontakta polisen via 114 14 eller Individ och familj via Kundtjänst 0431-87000.