Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Ängelholm i topp bland mest attraktiva boendekommuner

Är du bosatt i Ängelholms kommun? Vad bra! För Ängelholm är en av Sveriges allra bästa kommuner att bo. Det är tidningen Fokus som årligen rankar Sveriges bäste boendekommuner och för fjärde året i rad placeras Ängelholm på en hedrande andraplats bland kommuner i samma storlek.

Under dagen var kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström, kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) och Mikael Fritzon, chef för huvuduppdrag Samhälle på plats i Stockholm för att ta emot utmärkelsen.

–Jag känner mig stolt och tacksam att få vara med och utveckla Ängelholm till den fantastiska plats den är. Priset ger också inspiration att inte slå sig till ro, vi vill ju vara nummer ett, säger Lars Nyander.

– Statistiken visar att många flyttar till oss i Ängelholm och vi som bor här vet att det är en attraktiv kommun. Priset idag visar att vi erbjuder goda boendemiljöer, men det påminner också vårt ansvar för utvecklingen, säger Bengt Sävström.

Ängelholm behåller alltså sin silverplacering för fjärde året i rad. På första plats i samma kategori kom precis som förra året Varberg.

Det är trettonde gången som tidningen Fokus tillsammans med Handelshögskolan i Jönköping rankar Sveriges 290 kommuner utifrån olika aspekter på livskvalitet. Indexet väger samman drygt 40 olika variabler som delats in i fyra kategorier: Bäst att vara ung, Bäst att ha familj, Bäst att arbeta samt Bäst att vara äldre. Vidare ingår ett antal generella variabler som offentlig service, olika aspekter av mångfald, arbetsmarknad och geografisk tillgänglighet.

Bäst att bo-indexet delar in kommunerna i fyra kategorier enligt Jordbruksverkets definition: Storstad, stad, landsbygdskommun och glesbygdskommun. Ängelholm rankas inom kategorin landsbygdskommun där 164 kommuner ingår. Det är kommuner med en befolkningstäthet på 5 invånare per kvadratkilometer, men inte fler än 25 000 invånare i största orten.

Huvuduppdragschef Mikael Fritzon, kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) och kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S).

Huvuduppdragschef Mikael Fritzon, kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S) och kommunfullmäktiges ordförande Bengt Sävström (S).

Diplom

Ängelholms kommuns diplom.