Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Välkommen till nya engelholm.se!

Vi presenterar stolt Ängelholms kommuns nya webbplats.
– Målet har varit att ta fram en enkel och modern webbplats där det ska vara lätt att utföra sina ärenden och hitta det man söker, säger Ludvig Bayerlein, webbansvarig i Ängelholms kommun.

– Lanseringen markerar ett startskott där vi kommer kunna lansera fler och bättre tjänster snabbare. Vi skruvar upp takten på digitaliseringen helt enkelt, säger Ludvig Bayerlein.

En modern webbplats

Den nya webbplatsen är responsiv vilket innebär att den fungerar lika bra oavsett om du surfar från en mobil, läsplatta eller dator.

– Vi har sett att majoriteten av våra användare kommer från en mobil enhet. De användarna räknar med att det ska fungera lika bra som från en dator, säger Ludvig Bayerlein.

Just medborgarperspektivet har varit i fokus under utvecklingen. Webbplatsen är uppbyggd utifrån hur besökarna förväntas hitta information och inte efter hur kommunens organisation är uppbyggd. Dessutom har fler än 100 intervjuer med ängelholmare gjorts för att ta reda på vilka behov som är specifika just för oss.

– Arbetet med den nya webbplatsen har haft ett agilt upplägg med representanter för många olika verksamheter, ett tydligt medborgarperspektiv och ett stort innovationstänk. Nu har vi en ny fin webbplats där vi kan ge bästa möjliga service till våra medborgare, företagare och turister, säger Lilian Eriksson, kommundirektör i Ängelholms kommun.

 

Träffa oss och prata webb

Under nationaldagsfirandet i Hembygdsparken den 6 juni finns representanter för webbprojektet på plats och visar nya webbplatsen. Det blir också tävlingar, ballonger till alla barn och möjligheter att ställa frågor och lämna synpunkter om nya engelholm.se.