Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Filosofiska frågor diskuteras på Stadsbiblioteket i höst

Intressanta gäster och spännande diskussioner utlovas på Stadsbiblioteket i höst med den nya programserien Filosofisk tisdag.

Under hösten arrangerar Ängelholms stadsbibliotek Filosofisk tisdag, ett diskussionsforum, där en gäst bjuds för att leda ett samtal i en filosofisk frågeställning.

– Det handlar alltså inte om ett föredrag utan en chans att skapa ett levande samtal mellan våra besökare och diskussionsledaren. Vi hoppas på att det ska bli en god blandning tänkvärda ämnen presenterade av intressanta gäster, säger Jacob Ekberg, som är bibliotekarie. 

Två Filosofiska tisdagar kommer genomföras på Ängelholms Stadsbibliotek under hösten. Först ut är pedagogen Martin Severinsson som vid sidan av sin lärandekarriär jobbar med sitt konstnärskap. Han kommer den 25:e september att leda samtal kring frågan ”Vad är rättvisa – egentligen?”

Den 13:e november håller Tulsa Jansson i diskussion kring frågan ”Vad är ett hem?”. Tulsa är filosofie magister i moralfilosofi och grundare av föreningen Svenska sällskapet för filosofisk praxis. De verkar för att filosofiska frågor ska få plats på schemat i grundskolan, i vården och i det offentliga rummet.

Även om det inte är planerat för det än så är ambitionen att fortsätta programserien även till våren.

– Som folkbibliotek ser vi oss som en central punkt i det demokratiska samhället. Därför är det viktigt för oss att lyfta fram evenemang där även de som besöker oss får göra sin röst hörd och diskutera sådant man annars kanske inte diskuterar så öppet med människor man inte känner så väl. Filosofi är ett ämne som lämpar sig väl till detta eftersom det handlar om frågor som saknar konkreta rätt/fel-svar, säger Jacob Ekberg.

Tisdag 25/9 kl 19:00 – Vad är rättvisa – egentligen? med Martin Severinson

Tisdag 13/11 kl 19:00 – Vad är ett hem? med Tulsa Jansson

Alla är välkomna och det bjuds på kaffe.

Filosofisk tisdag