Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Fina placeringar i White Guide Junior 2018

När årets tävling White Guide Junior gick av stapeln i Göteborg i förra veckan var Ängelholms kommun nominerad hela fem gånger. Tävlingen bidrar till att höja kvalitén på den offentliga gastronomin genom att lyfta fram och sprida goda exempel från matssverige.

Kerstin Larsson som är kock på Kvarnlidens demensboende placerade sig på en tionde plats i kategorin Årets seniorkock och hennes arbetsplats Kvarnliden hamnade på en åttonde plats i kategorin Årets seniormåltid. Det är faktiskt tredje året i rad som de är nominerade.

–Det känns jättebra och jag är stolt över att ha kommit topp 10. Vår mat är lagad från grunden av bra råvaror. Vi serverar bara svenskt kött, kyckling och vi använder färsk fisk, mycket är ekologiskt. Vi på Kvarnliden jobbar tillsammans för att alla våra boendes behov ska tillgodoses, säger Kerstin Larsson, kock på Kvarnliden.

Två förskolor i kommunen var nominerade som de bästa i kategorin Årets förskolekök, där hamnade Morkullan på en 15e plats och Hjärnarps förskola på plats 18.

Ängelholms kommun var nominerade i följande kategorier:

Årets Seniormåltid 2018 – Kvarnlidens demensboende

Årets Seniorkock 2018 – Kerstin Larsson, Kvarnlidens demensboende

Årets Förskolekök 2018 – Morkullans förskola

Årets Förskolekök 2018 – Hjärnarps förskola

Årets Skolrestaurang 2018 – Valhall College

White Guide Junior syftar till att uppmärksamma och förbättra den offentliga gatronomin.