Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Errarps skola får internationellt besök i höst

Lärare från Polen, Ungern och Kroatien kommer att besöka i Errarps skola under vecka 41. Besöket görs möjligt genom ett EU-finansierat projekt som syftar till utbyten och att få lära av varandra.

Det är från tisdag till torsdag i vecka 41 som Errarp skola får internationellt besök av lärare från Polen, Ungern och Kroatien. Besöket är startskottet för ett nytt två år långt Erasmus-projekt där lärare från olika länder ska lära av varandra.

–Vi vill också jämföra likheter och skillnader med Sveriges mer elevaktiva arbetssätt jämfört med mer tydlig lärarstyrd undervisning i andra länder, säger Lotta Andersen, som är lärare på Errarps skola.

Under besöket kommer lärarna att göra lektionsbesök, besöka fritidsverksamheten samt delta i pedagogiska diskussioner med skolans personal. Utbyte av kulturella aktiviteter som till exempel gemensam svensk middag och matlagning, men även att besöka lokala turistmål står på schemat.

Besöket är det första av totalt fem och redan i vår fortsätter projektet då lärare från Erraps skola ska till Polen.

–Vi besöker Polen i maj nästa år och Ungern i oktober 2019. Därefter väntar ett nytt besök i Sverige 2020 och slutligen ett besök i Kroatien om nästan exakt två år, säger Lotta Andersen.

Errarps skola