Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Förslag till budget och plan för åren 2019-2021 från Blågröna Ängelholm

Idag på eftermiddagen har Moderaterna, Centerpartiet, Liberalerna, Kristdemokraterna och Miljöpartiet i Ängelholm presenterat ett gemensamt förslag till budget och plan för åren 2019-2021.

– Det är nu arbetet börjar. Blågröna Ängelholm presenterar i dag sin första budget i majoritet. Ängelholms kommuns ekonomiska utrymme är begränsat och kommunorganisationen har tidigare flaggat för behov av besparingar inom en rad områden.

 

De blågröna väljer i årets budget att göra tuffa prioriteringar för att freda viktiga områden inom välfärden och ta höjd för kommande behov under 2019. Det viktiga arbetet med att sänka kommunens kostnader, komma ur dyra paviljonglösningar och stärka resultatet återstår. Detta kommer vara vårt huvudfokus under det kommande, första hela året på den nya mandatperioden.

 

Glädjande nog tar vi i budgeten de första stegen mot ett antal nya skolor och förskolor i Ängelholms kommun, bland annat i Munka Ljungby och i centrala Ängelholm, berättar kommunstyrelsens ordförande Robin Holmberg (M).

Budgeten fastställs den 19 november

Den 26 oktober kommer kommunstyrelsen att behandla förslaget och då också fatta beslut om förslag till skattesats.

Budgeten kommer slutligen fastställas i kommunfullmäktige den 19 november.

Förslag till budget och plan för åren 2019-2021 från Blågröna ÄngelholmPDF

 


Nyhetstext gemensamt budgetförslag M, C, L, KD och MP