Denna nyhet är gammal och har hämtats från vårt arkiv.

Aktivitet Förebygger gjorde stort intryck på Generation Pep

Aktivitet Förebygger (AF) är ett initiativ som möjliggör för Ängelholms unga att prova på föreningsaktiviteter några timmar i veckan. Det har under den senaste tiden väckt stort intresse och AF blev inbjudna att tala på Pep Forum i Stockholm där de fick beröm av prins Daniel.

Det var under ett stockholmsbesök i januari tidigare i år som Maja Arvidsson och Albert Sundelius från Aktivitet Förebygger träffade Generation Pep för första gången.

– Jag tror att de blev inspirerade och att de verkligen gillade vad vi har satt igång här i Ängelholm, sa Maja Arvidsson, som startat och samordnar Aktivitet Förebygger, då om det första mötet.

Och hon hade rätt. Det mötet blev så positivt att Maja och Albert blev inbjudna som talare vid årets Pep Forum under temat Jämlik Hälsa. Pep Forum arrangeras av den icke vinstdrivande organisationen Generation Pep med kronprinsessparet som initiativtagare. De arbetar för att sprida kunskap och skapa engagemang kring barn och ungdomars hälsa.

– Det var svårt att vet vad vi skulle förvänta oss. Men självklart var vi tacksamma över möjligheten att få presentera vårt arbete på en plats där alla egentligen vill samma sak som vi, säger Maja Arvidsson.

Pep Forum hölls i onsdags i förra veckan, den 24 oktober, och dagen modererades av Carolina Klüft och David Hellenius. Förutom Maja Arvidsson och Albert Sundelius från Ängelholms kommun var årets föredragshållare bland andra Karolinska Institutets Mai-Lis Hellenius och Marie Löf samt Jiloan Hamad, lagkapten Hammarby IF fotboll.

– Vi fick en otrolig respons. Åhörarna gav oss mycket beröm och det fanns ett stort intresse från nyckelpersoner från olika sektorer. Till och med Prins Daniel lyfte oss som ett gott exempel när han avrundade dagen, säger Maja Arvidsson.

– Jag tycker att det visar att det arbetet som Maja startade för tio år sen verkligen behövs. Aktivitet Förebygger kräver mycket arbete, men samtidigt är idén överförbar och andra skulle kunna arbeta på samma sätt. Därför var forumet ett perfekt tillfälle för att sprida arbetssättet och våra erfarenheter, säger Albert Sundelius, samordnare för Aktivitet Förebygger.

Vad händer härnäst med Aktivitet Förebygger?

– Vi har en del spännande saker på gång, men vi får hålla på det et litet tag, säger Maja Arvidsson och ler.

Aktivitet Förebygger
AF2
AF3